Search

Jil Sander proljeće/ljeto 2014.

Jil Sander proljeće/ljeto 2014.

Intelektualna elegancija 90-ih

Tekst: BURO.


Jučer je na Tjednu mode u Milanu prikazana već treća kolekcija Jil Sander nakon povratka dizajnerice u njen vlastiti brend. Iako je na poziciji kreativnog direktora smijenila Rafa Simonsa, samo možda najvjerniji klijenti mogu osjetiti tu razliku. U kolekciji proljeće/ljeto dizajnerica kreira upravo one komade za koje je najsposobnija i koje su kritičari već prozvali "sanderovskim krojem".

Jil Sander proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

Jil Sander se ovom kolekcijom vratila u 90-e i minimalizam, ali teško je reći da se vratila kad ona iz te tematike nikada nije ni otišla. 90-e koje smo vidjeli na jučerašnjoj reviji možda su najljepše od svih koje smo vidjeli na Tjednima mode. To je svježa tematika, gdje su modeli izgledali vrlo sofisticirano.

U intelektualnoj kolekciji Jil vidjelo se sve što smo od nje očekivali: čiste linije na kaputima, jakne bez ovratnika s naglašenim ramenima, strukirane sakoe, pripijene midi suknje i haljine uz dodatnu dozu seksepila u vidu kratkih topova i dubokih izreza. Dozu maskulinosti dobili smo u vidu cipela i sandala na platformu, kratkih hlača koje su vrlo pravilno rezane i koje su naglašavale liniju tijela. Boje su bile teške i nježne istovremeno - bijela, crna, roza, blijedo-žuta i sivo-zelena, a print je bio nadahnut umjetnošću Alighiera Boettija, slikara iz epohe Arte Povera. Nakon revije bilo je teško zamisliti kako Jil već ima 70 godina - modeli su bili kao i obično vrlo suvremeni, što znači da Jil nikako nije pogriješila vrativši se u svoj vlastiti projekt.

Jil Sander proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

Jil Sander proljeće/ljeto 2014. (фото 3)

Jil Sander proljeće/ljeto 2014. (фото 4)

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više