Search

Kad odjeća ne poznaje pojmove \"trend\" i \"pomodnost\"

Kad odjeća ne poznaje pojmove "trend" i "pomodnost"

Što kupujemo?

Tekst: Ana Pavić


Image: Jil Sander

Kada vam netko danas kaže da će vam komad trajati vječno, hoćete li mu vjerovati?

U određenim godinama života dogodi vam se situacija da počnete razmišljati o sebi, svojim životnim navikama, kvaliteti života i načinu na koji se prezentirate. Jednostavno postanete oštroumniji, pažljiviji i savjesniji, pogotovo kada govorimo o kupovini stvari koje vas vesele. Moda bi trebala biti ta vrsta razbibrige koja vas razveseli, potiče na kreativnost, koja je ugodna i dolazi prirodno. Pa ipak, danas je moda često svedena na stres. Stres "it" komada, svega što morate imati, kako to morate prezentirati i razmišljanja je li to iz ove ili one sezone. U tom grotlu trendovskih kuća i njihovih komada ostalo je nekoliko brendova koji će nadživjeti sve mijene. Zašto? Jer shvaćaju da postoji velik krug žena koje doista ne mare za svaki prokleti trend koji se nameće, znaju što kupuju i da je ta kupnja investicija. Izdvojiti nekoliko tisuća kuna za komad odjeće nije mala stvar, ali već ako to radite, onda imajte na umu da ulažete u nešto što estetski odgovara vašim principima i da ćete tu stvar nositi godinama.


Pisali smo već na temu kako kupuju žene koje imaju novac, ali koje se s njim ne hvale na Instagramu putem dostavljenih kutija iz raznih online dućana. U razgovoru s tim ženama doznali smo da se njihovi ormari uglavnom sastoje od jednostavnih, praktičnih i visokokvalitetnih komada s dizajnerskim potpisom. I da, te žene jednu haljinu nose godinama, suprotno današnjem brzopoteznom konzumiranju svega što dođe na police dućana. Među te brendove se ubrajaju Céline, Chanel, Marni i Jil Sander. Još otkako je njemačka dizajnerica vodila vlastiti brend, Jil Sander se ustalio među određenom skupinom žena kao simbol minimalističke elegancije. Ovaj brend kupujete ako niste ovisne o logotipima, trendovima i aktualnostima. Ovdje idete po dobar kaput, kvalitetnu pleteninu ili odijelo i to sa saznanjem da ćete ih nositi godinama, a možda i ostaviti svojoj kćerki.

Kolekcija za jesen/zimu 2017. upravo obiluje fantastičnim kaputima u kojima ćete elegantno prezimiti. Primamljiva paleta jesenskih toplih tonova (boje kave, čokolade, bordo crvene, oker žute i crvene) lako se nosi i još lakše kombinira sa sadržajem vašeg ormara. Paglialunga je u jesenskoj kolekciji prihvatio aktualne elemente predimenzioniranih ramena koje je pak uklopio u Jil Sander estetiku, pritom ne odstupajući od viđenja klijentice kuće koja prije svega cijeni maestralan kroj. Kao apsolutnog favorita iz cijele kolekcije kaputa izdvajamo beskrajno mekani krzneni kaput na vezanje u boji čokolade. Voluminoznost je primjetna i na silueti hlača koje izgledaju beskrajno udobno i omogućuju slobodu pokreta. Elegantne suknje A kroja i one tulipan kroja, pak pozivaju na kombinacije s finim džemperima od kašmira i statement kožnim čizmama. Paleta boja je i više nego primamljiva te asocira na prohladne sunčane dane u jesen kada se priroda oboji toplim zemljanim tonovima žute, čokoladno smeđe, mistične bordo crvene, crne i krem bijele boje. Iako današnji trendovi nalažu jarke nijanse, žene su u pravilu sklonije kupovati toplije i zagasitije boje zimske garderobe što Paglialunga dobro zna. U galeriji pogledajte jesensko/zimsku kolekciju, a Jil Sander potražite u Heraldi For Men and Women trgovini u Frankopanskoj 6 (Zagreb).

Related articles

Buro 24/7 Selection

više