Search

Koliko koštaju Chanel torbe u različitim zemljama?

Koliko koštaju Chanel torbe u različitim zemljama?

Na osam svjetskih tržišta


Image: PR,
arhiva

Ako namjeravate uložiti u jednu klasičnu Chanel torbu na preklop, donosimo informacije o cijenama koje vam mogu biti od koristi

Svake sezone dizajneri nas iznova oduševe novom it torbom, pa su tako ove godine na tom mjestu zasjale Guccijeva "Dionysus", bucket model dizajnerskog dvojca Mansur Gavriel, Fendijeva mini verzija "Peekaboo" torbe i Chanelova uspješnica "Girl". Ipak, jedan je model i dalje sveti gral među torbama – Chanelova klasična torbica na preklop "2.55". Koliko god se puno pričalo o ovoj torbi, koja dolazi u sedam veličina, još toliko puta više se javlja nepoznanica o njoj. Naprimjer, postoji li ili ne postoji lista čekanja, kakve su cijene, jesu li cijene stalne... Chanelova uspješnica doista jest taj modni dodatak za koji se može reći da ga žele gotovo sve žene neovisno o generacijama, što nije čudno s obzirom na prednosti koje posjedovanje ove torbe donosi.

,k

Osim što je vječna te će vrlo vjerojatno nadživjeti vas, vašu unuku, pa i unukinu unuku, svojim klasičnim dizajnom uklapa se u većinu stilova te je poslužila kao inspiracija ostalim dizajnerima za slične torbe. No, koliko god se trudili kopirati ili inspirirati se ovom torbom, nikome dosad nije uspjelo postići kvalitetu i besprijekoran dizajn originala. Ipak, vratimo se na cijenu ove statusne torbe. Ako već ne iz sezone u sezonu, cijena se mijenjala kroz godine, a ovih dana na stranici Purse blog procurio je podatak koliko ove torbe koštaju na osam svjetskih tržišta. U obzir se treba uzeti kako je francusko tržište i dalje najpovoljnije za kupnju chanelica, dok je na australskom tržištu cijena svih dimenzija torbe i do 500 dolara viša.

,

U Francuskoj je cijena najmanje Chanelove verzije "2.55" modela 1600 eura, dok je u Australiji ta cijena viša za cca. 1000 eura, točnije ona iznosi 2700 eura. Pravokutna mini verzija "2.55" modela u Americi košta 3100 dolara, dok je na japanskom tržištu cijena te verzije 2980 dolara. Mala Chanel torbica koja u Francuskoj dostiže cijenu od 4100 eura, u Kanadi košta 5900 dolara, a u Australiji čak 6890 dolara. Taj primjerak u Americi košta 4700 dolara, dok je u Kini 300 dolara povoljniji. Cijena Chanelove torbe srednje veličine u Velikoj Britaniji je 3075 funti, u Americi 4900 dolara, dok je u Francuskoj 4260 eura. Veličina jumbo chanelice u Australiji i Singapuru je nevjerojatno visoka i doseže gotovo 8000 dolara, dok je za nešto manje od 3000 dolara ovaj model povoljnije nabaviti u Britaniji, gdje košta 5180 dolara.

,

I na kraju cijena najskuplje, maksi Chanelove torbe. U Americi ćete za ovu ljepoticu morati izdvojiti čak 6000 dolara, u Kanadi 7400 dolara, no ipak je najproblematičnija Australija, u kojoj najveću Chanel "2.55" procjenjuju na čak 8670 dolara! Možda je najbolje ovu torbu potražiti na britanskom tržištu, gdje košta 5600 dolara.

l

Related articles

Buro 24/7 Selection

više