Search

Koliko supermodeli zarađuju na Instagram objavama?

Koliko supermodeli zarađuju na Instagram objavama?

Kendall, Gigi i Cara


Image: Instagram

Njih je nemoguće izbjeći, čak i ako se silno trudite, a ovo je top šest modela koji vladaju društvenim mrežama i od toga jako dobro profitiraju

Ovu godinu definitivno možemo nazvati godinom supermodela, a lica poput Kendall, Gigi i Care "iskakala su iz paštete". Izlasci, najskuplja odjeća, novi restorani i sve ostalo prožeto hashtagovima. Naoko sasvim bezazlene lifestyle objave na Instagramu zapravo su prava mala tvornica novaca. Osim što modeli povezivanjem sa svojom publikom dobivaju više angažmana, na taj način privlače i veliki broj novih pratitelja.

Kendall Jenner

Nije toliko nemoguće zamisliti, no najpoznatiji svjetski modeli samo jednom svojom dnevnom objavom na Instagramu zarade puno više nego prosječan Hrvat godišnje na svom regularnom poslu. Naime, Kendall Jenner, Gigi Hadid i Cara Delevingne za samo jednu svoju dnevnu objavu na trima najpoznatijim društvenim mrežama, Instagramu, Twitteru i Facebooku, ove ljepotice dobiju nevjerojatnih 40 000 dolara.

Gigi Hadid

Te je podatke otkrila Jennifer Powell, menadžerica društvenih medija jedne od najpoznatijih modnih agencija, Next Models. Naime, s obzirom da ove djevojke na svoje profile privlače dnevno više od 10 milijuna pratitelja, reklamne agencije potpisuju ugovor s najpoznatijim modelima kako bi kroz njihov način života plasirali svoj proizvod na tržište. "Naravno, oglašivači će prvo provjeriti kako funkcioniraju ti modeli koji imaju određen broj pratitelja, a onda će se javiti njihovim osobnim agentima za sve daljnje radnje", objasnila je Powell. Ipak, ovaj veliki manekenski trio izdiže se iz prosjeka, jer već na četvrtom i petom mjestu najbolje plaćenih modela putem društvenih mreža smjestile su se Karlie Kloss i Miranda Kerr, s puno manjom zaradom, ali cifrom od koje se i dalje vrti u glavi. Naime, ove dvije manekenke za svoje objave dnevno dobiju između 35 000 i 71 000 dolara.

Lucky Blue Smith

Na šesto mjesto najbolje plaćenih modela aktivnih na Instagramu smjestio se i jedan muški model, Lucky Blue Smith. Njegovo komuniciranje s publikom je nešto drugačije, on bira što će i na koji način objaviti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više