Search

Kopenhagen fashion week ponovno oduševio: Što smo gledali prvih dana?

Kopenhagen fashion week ponovno oduševio: Što smo gledali prvih dana?

Koje su se revije istaknule?

Tekst: F.Š.


Image: Imaxtree

Budući da je Stockholm fashion week otkazao svoju posljednju sezonu, sve oči bile su uprte u njihove susjede iz Danske, točnije u Copenhagen fashion week. Iako je Kopenhagen uvijek ostajao u sjeni vodećih modnih prijestolnica poput Londona, New Yorka, Pariza i Milana, posljednjih nekoliko sezona se isprofilirao kao nova modna prijestolnica, i to s punim pravom. Samo dizajnerica Cecile Bahnsen predstavlja dovoljan razlog da spakirate kofere i uputite se prema glavnom gradu Danske, a koji su se još dizajneri istaknuli prvih dana ovog sve "bučnijeg" Tjedna mode, doznajte u nastavku.

Mykke Hofmann

Mykke Hofmann brend je dviju prijateljica balkanskog podrijetla, Sedine Halilović i Jelene Hofmann, koje dolaze iz Sarajeva i Beograda. Sami naziv brenda nastao je od Sedinina nadimka i Jelenina prezimena, a njihovo shvaćanje mode u životu poprilično je ujednačeno zbog čega toliko uspješno surađuju. Prema njihovoj viziji, moda bi trebala naglasiti ženstvenost na suptilan, ali upečatljiv način, a njihova žena istovremeno je dotjerana i casual. To nas dovodi do toga da njihove kolekcije uvijek sadrže pregršt kontrastnih elemenata, a ni ovoga puta nije bilo drukčije. Poseban su utisak ostavili efektni kombinezoni u boji senfa, a kolekcijom su dominirale i vibrantne haljine pufastih rukava, topovi ukrašeni volanima, ali i pencil suknje u kombinaciji s lepršavim bluzama. Ženstvena silueta sukobljavala se s oversized krojevima, čisti rezovi miješali su se s lepršavim materijalima, dok su bezvremenske komade vješto nadopunjavali oni trendovski.

Rodebjer

Kad bi jednom riječju morali opisati brend Rodebjer, bila bi to snaga. Inspiracija koja se krije iza brenda je suvremena, zaposlena, žena u svakom smislu te riječi. Rodebjer žena je progresivna, sama donosi odluke i ne čeka odobrenje drugih, što se nepogrešivo osjeti kroz njihovu odjeću. Dizajnerica, Carin Rodebjer, svojom odjećom želi osnažiti ženu i pomoći joj da se ugodno osjeća u onom što nosi bez pretjeranog promišljanja je li pogodila "u sridu" ili nije. A čini se da je itekako pogodila, barem ako je suditi po posljednjoj kolekciji. Minimalizam, elegancija i androginost tri su riječi koje bi je najbolje opisale, a predstavljeni komadi izgledaju nosivi u gotovo svim prilikama. Može se tu svašta probrati, od crnih jednostavnih haljina koje prate liniju tijela, do onih jarkih dugih rukava, pa sve do raskošnih cvjetnih A kroja. Dame koje nisu ljubiteljice haljina, alternativu će pronaći u odijelima čiji će lepršavi kroj ljubiti baš svaku građu tijela.

Cecilie Bahnsen

Iza Cecilie Bahnsen stoji svega nekoliko predstavljenih kolekcija, međutim to je bilo sasvim dovoljno da se ova danska modna dizajnerica nađe na listama svjetskih medija kao jedna od dizajnerica na koju trebate obratiti pažnju. I to se uistinu dogodilo ako u obzir uzmemo da su njezine haljine našle svoj put do svjetske "modne kreme". Nosila ih je danska manekenka Caroline Brasch, Helena Christensen, kao i Leandra Medine Cohen, vlasnica lifestyle portala Man Repeller. Njezin brend karakteriziraju bajkovite haljine jednostavne palete boja, a u novoj je kolekciji predstavila i odijela zanimljivog kroja u minimalističkoj crnoj, ali i prepoznatljivoj bijeloj boji. Pastelni tonovi ni ovoga puta nisu izostali s revije, pa smo ih tako mogli vidjeti kroz bazične materijale neizostavnih balskih, lepršavih haljina koje su već sada, postale svojevrsnim trademarkom ove sve uspješnije danske dizajnerice.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više