Search

Kreacije kao stvorene za filmske festivale

Kreacije kao stvorene za filmske festivale

Intervju sa srpskom dizajnericom Biljanom Tipsarević

Tekst: BURO.

Image: Foto: Miša Obradović

Naša suradnica u Beogradu je posjetila modni atelje dizajnerice Biljane Tipsarević koja je odnedavno profesionalac u svijetu mode i u njemu savršeno snalazi. Izuzetno prirodna i ljubazna bila je sretna što može ugostiti Büro 24/7 i pokazati svoje elegantne, ženstvene kreacije skrojene od najkvalitetnije čipke i svile - kreacije koje možete odjenuti i na Filmski festival u Cannesu ili prijateljičino vjenčanje i jednako ostaviti prisutne bez daha.

Biljana Tipsarević

Upravo ste lansirali novu kolekciju, recite nam nešto više o tome. Koja je bila vaša inspiracija za kolekciju i što ste naglasili?

Kolekcija "Irresistible" ("Neodoljiva") inspirirana je suvremenom ženom, njenim načinom i stilom života, ali i njenom individualnošću i posebnošću. Polazeći od činjenice da je svaka žena lijepa na svoj, osobit način, željela sam da kroz vlastitu modnu viziju istaknem njenu ženstvenost, prirodnu gracioznost, ali i osobni stav. Voljela bih da svaki komad garderobe s mojim potpisom inspirira ženu i da ona u mojim odjevnim komadima prepozna "najljepšu sebe", bilo da je riječ o glamuroznim, dugim večernjim haljinama, elegantnim kompletima za poslovnu ženu ili seksepilnim mini haljinama od svile za mlade djevojke. Željela sam zadovoljiti različite ukuse i specifične potrebe žena u XXI. stoljeću, sigurnih u sebe i svoje kvalitete pa sam u kolekciju uvrstila i odjeću za svakodnevne prilike, kao i odjevne komade namijenjene poslovnoj ženi. Novitet u kolekciji "Irresistible" predstavljaju chic, trendi komadi kao što su čipkani prsluci čija meka forma ne skriva tijelo već ga upravo naglašava decentno ističući ženinu senzualnost i seksepilnost. Veliku pažnju, kao i u prethodnim kolekcijama, posvetila sam odabiru materijala i boja te, naravno, kvaliteti izrade koji kolekciji daju neophodnu otmjenost, rafiniranost i vrhunsku kvalitetu. Kolekcijom dominira jesenji kolorit - boja trule višnje, smeđa, boja cigle, tamnoplava i neizostavna crna koje su međusobno komplementarne i lako se kombiniraju. Smatram da u mojim modelima svaka žena može ostaviti utisak te izgledati  privlačno i intrigantno, istovremeno sofisticirano i seksi. U svojoj modnoj viziji ustrajala sam do kraja pogotovo kad su večernje i koktel haljine u pitanju jer točno znam što žene žele i kako bi voljele izgledati u svakom trenutku - prepoznatljivo i posebno, veoma ženstveno i jednostavno neodoljivo.

Biljana Tipsarević

Kako je uopće počela vaša karijera dizajnerice i koliko uživate u svojoj profesiji?

Ljubav prema modi dolazi još od od malih nogu. Iako sam završila Fakultet tehničkih nauka, smjer industrijsko inženjerstvo, dizajn je bio nešto što je ispunjavalo moju kreativnu crtu. Hobi je prerastao u profesiju. Nakon završetka Accademie del Lusso i smjera modnog dizajna, predstavila sam se svojom diplomskom kolekcijom "Zeitgeist". Od tada počinje da se razvija moja modna priča. Ne preskačem stepenice, idem korak po korak, učim, razvijam se i maksimalno uživam u tome.

Kreacije kao stvorene za filmske festivale (фото 1)

Sredinom godine ste predstavili prošlu kolekciju na Malti u prekrasnom okruženju, recite čitateljima više o tome?

Srpska modna komora me izabrala kao predstavnika Srbije na internacionalnom Tjednu mode na Malti. To je bilo sjajno iskustvo za mene, zaista sam uživala i bilo mi je veoma korisno vidjeti njihovu produkciju, organizaciju, a prije svega upoznati ostale divne dizajnere koji su sudjelovali.

Biljana Tipsarević

Tko su vaši kupci, trendseterice ili poslovne žene s izgrađenim profinjenim ukusom?

Moji kupci su dame sa stilom i ukusom, žene koje prepoznaju prije svega kvalitetu materijala i izrade. Ja ih ne razlikujem po tome da li su domaćice, profesorice na fakultetu, doktorice ili pak dame iz javnog života. To su žene koje vole istaknuti svoju ženstvenost, eleganciju i suptilni seksepil. Drago mi je da se na našim prostorima žene sve više okreću domaćem dizajnu u potrazi za individualnošću i osobnim pečatom.

Kako spajate svoju karijeru sa stalnim putovanjima dok pratite supruga Janka na teniskim turnirima?

Moram priznati da balansiram s velikim zadovoljstvom. Da supruga ne pratim na turnirima sigurno bih još više radila i imala još veće rezultate, ali ja sam netko kome je obitelj na prvom mjestu i netko kome je neophodan balans u svemu. Svakoj ženi je važno da radi, da bude neovisna i samostalna, ali je još važnije da ima svoju obitelj te da se ostvari u ulozi majke ukoliko joj to životne okolnosti dopuštaju.

Kreacije kao stvorene za filmske festivale (фото 2)

Tekst: Jasmina Hajrović Rajić

Related articles

Buro 24/7 Selection

više