Traži

Lanvin proljeće/ljeto 2014.

Lanvin proljeće/ljeto 2014.

Šljokice i blještavilo

Tekst: BURO.


Fotografija: Foto: Getty Images

Nova kolekcija Lanvin je osljepljujuća u svakom smislu te riječi, ali Alber Elbaz nije zaobišao pravila elegancije pod cijenu blještavila sjajnih tkanina, zahvaljujućim njihovom dobro promišljenim siluetama. On je stvorio kolekciju od 60 raznih tkanina - brokata, lamea, tvida u brončanim i zlatnim bojama te ukrašenim dragocjenim kamenjem. U svom tom sjaju vidjelo se nešto neuhvatljivo mračno i tamno, što se moglo objasniti kroz nekoliko razloga. To se osjeća u Alberovom nastupu i osjećanju, tim više što se nadahnuo ortodoksnom židovskom svadbom u Jeruzalemu, na kojoj je prema njegovim riječima "sjajilo sve osim očiju". Stvarajući kolekciju, dizajner je razmišljao i o drugoj ideji - konceptu odjeće kao ogledala koja bi odražavala publiku, a kao posljedica, u očima publike se odražavalo svo to blještavilo.

Lanvin proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

Vizualno kolekcija nije monotona, počevši od midi suknji, šljokičastih jakni, topova s natpisom "Dream", širokih haljina i haljina s niskim naglašenim strukom u duhu jazz epohe, sjajnih kombinezona, košulja i blejzera. Dizajner je razbio kolekciju nekolicinom komada u stilu Yves Saint Laurenta, a pred kraj revije se poigrao s muškim odijelom, smekšavši ga prozirnom mašnom zavezanom na vratu.

Lanvin proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

Modni dodaci i obuća Lanvin su zaslužili posebnu pozornost - sandale s petama ukrašenim kamenčićima, pismo torbe s površinom od krokodilske kože, okrugle i četvrtaste clutch torbe i torbice na tankim remenčićima, torbe u stilu vreća te masivni nakit na lančićima. Za Albera Elbaza pojam "pretjerano" u rječniku, izgleda ne postoji.

Lanvin proljeće/ljeto 2014. (фото 3)

Lanvin proljeće/ljeto 2014. (фото 4)

Lanvin proljeće/ljeto 2014. (фото 5)

Lanvin proljeće/ljeto 2014. (фото 6)

Lanvin proljeće/ljeto 2014. (фото 7)

Lanvin proljeće/ljeto 2014. (фото 8)

Lanvin proljeće/ljeto 2014. (фото 9)

Tekst: D.Č./L.B.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar