Search

Mary Katrantzou proljeće/ljeto 2014.

Mary Katrantzou proljeće/ljeto 2014.

Kolekcija posvećena cvijeću i cipelama

Tekst: BURO.

"Ne mislim da je print samo tendencija", rekla je Mary Katrantzou u intervjuu za Büro24/7 ove zime, "to je period u povijesti mode koji otkriva ženama novi način odijevanja. To je novi način ukrašavanja haljine, stvaranja potpisa, vizualnog jezika ili čak nove kože." U tim riječima postoji trag istine, uzimajući u obzir da je posljednjih godina na ulicama bilo puno printa. Što će se s njime događati dalje, to ne znamo, pogotovo ako prevlada trend minimalizma.

Mary Katrantzou proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

Mary Katrantzou proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

Tim Blanks s portala Style.com rekao je kako je to užasna istina o modi - nešto što je u trendu sada, za par mjeseci može u potpunosti biti zaboravljeno. "Bez obzira na sve, Mary Kantrantzou pokazala je uistinu odličnu kolekciju, posvećenu... obući." Na haljine, jakne i suknje aplicirane su uvećane fotografije cipela, točnije, njihovi detalji - vezice, perforacije na cipelama, tenisice s cvjetnim printom, itd. Najzanimljivija je bila tekstura, komadi kao da nisu bili napravljeni od tkanine, nego od kože i metala.

Mary Katrantzou proljeće/ljeto 2014. (фото 3)

Nakon odijela sa sakoima i kratkim hlačama, kratkih haljina bez naramenica i s printom plavih, zelenih i bordo cipela, na pistu su izašle sportski komadi posvećeni tenisicama - ljetni kaput, dugi prsluci i tuba haljine. Treći dio revije posvećen je cvijeću - na haljinama s volanima, suknjama i topovima cvijeće je grafički najviše dolazilo do izražaja. Kakav god trend bio, uvijek će se naći ljubitelji haljina na cvjetiće, o tome se Mary zasigurno ne mora brinuti.

Mary Katrantzou proljeće/ljeto 2014. (фото 4)

Mary Katrantzou proljeće/ljeto 2014. (фото 5)

Mary Katrantzou proljeće/ljeto 2014. (фото 6)

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više