Search

Miret je novo ime na hrvatskoj streetwear sceni

Miret je novo ime na hrvatskoj streetwear sceni

Intervju s generalnim menadžerom Domagojem Boljarom


Image: Miret

Novo lice u domaćem modnom dizajnu uvijek je rado viđeno, a kada dolazi u obliku personaliziranih i šarenih kožnih tenisica, uspjeh je više nego izgledan

Tenisice su neizostavan dio gotovo svakog ormara – nit je vodilja dizajnerskog razvojnog tima Roosvai. Bio je to odličan povod za stvaranje dizajnerskih tenisica s domaćim potpisom, od kojih svaki par ima svoj serijski broj te je dotjeran najluksuznijom talijanskom kožom. U razgovoru s generalnim menadžerom Domagojem Boljarom saznali smo što se točno krije iza imena brenda Miret.

Za početak, otkud ime brendu? Što je bila inspiracija za ime? Tko stoji iza brenda?

Miret je ime uz koje smo snažno sentimentalno vezani dugi niz godina. Iako se ono sada nalazi u potpuno novom kontekstu, ono za nas predstavlja skup načela i vrijednosti koje smo naslijedili. Iza brenda stoji razvojni tim Roosvai.

Kako je cijela priča počela? Odakle ideja za hrvatsku proizvodnju u kombinaciji s talijanskom kožom?

Prije nego što smo se upustili u razvoj vlastitog brenda, naš tim je nekoliko godina razvijao i proizvodio luksuzne tenisice i cipele za nekoliko vrhunskih francuskih brendova. Kroz te smo se poslove povezali s domaćom tvornicom. Procijenili smo da smo prikupili dovoljno znanja i odlučili riskirati i napraviti svoj brend, onako kako mi to želimo.

ji

Kako je profunkcionirao dogovor s Talijanima? Kako ste se odlučili za korištenje kože baš iz te zemlje? Koji materijali se koriste u izradi osim kože?

Naše tenisice prema korištenim materijalima pripadaju u segment luksuznih tenisica (iako su značajno povoljnije). To nužno znači da materijali moraju biti europskog podrijetla i vrhunske kvalitete. Tu je talijanska koža najbolji odabir. Osim kože koristimo prirodno nebojeno platno od ekološki uzgojene konoplje, također europskog porijekla. Koristimo i tehnička platna proizvedena u EU. Potplati su izrađeni od prirodne gume, neki čak i u ekološkim biorazgradivim varijantama. Uglavnom, cilj nam je koristiti što je moguće ekološkije i kvalitetnije materijale. To se osim kože i platna odnosi na ljepila, pakiranje itd.

l

Otkud dolazi inspiracija za kolekciju? Miret je podijeljen na žensku, mušku i Hemp kolekciju. Možete li nam objasniti točnije o čemu se radi?

Inspiracija dolazi iz zaista različitih izvora. Tu su kultni filmovi, japanski anime crtići, ulična umjetnost, glazba... Hemp je izdvojen u kategoriju za sebe jer se kroz taj koncept najviše približavamo savršeno "zelenoj" tenisici.

jTenisice su dio ulične mode. Imate li koncept osobe u glavi kada dizajnirate svoje modele? Kakve žene i muškarci nose Miret?

Radimo tenisice kakve sami želimo nositi i nadamo se da će drugi prepoznati iskrenost takvog pristupa. Ne radimo za imaginarnog marketinški osmišljenog arhetipa. Želimo ljudima uz dizajn ponuditi vrhunsku kvalitetu. Smatramo da se u obući danas koristi previše umjetnih i loših materijala za visoku cijenu i želimo ponuditi alternativu.

Novi domaći dizajn uvijek je osvježavajuća novost na tržištu. Kako je Miret prihvaćen u Hrvatskoj? A kakva je situacija u regiji, planirate li proširiti tržište?

Zasad smo super prihvaćeni. Veseli nas što su mnogi Šveđani, Nijemci, Norvežani, Danci, Japanci s odmora u Hrvatskoj kući ponijeli par naših tenisica kao suvenir. Ne planiramo se širiti po regiji, nego ćemo se fokusirati na internetsku prodaju i graditi svijest o brendu tim putem.

i

Na vašem webshopu piše kako svaka tenisica ima svoj serijski broj. Možete li objasniti o čemu se radi?

Svaki par ima svoj jedinstveni serijski broj po kojem možemo pratiti njegov put kroz proizvodnju, ali i dalje. Planiramo proširiti naš web dijelom u kojem će svaki kupac moći saznati više o svojim tenisicama, ali i saznati gdje se u svijetu nalaze tenisice iste kao njegove. Ali o tome više kasnije...

o

Gdje se sve Miret tenisice mogu kupiti?

Popis prodajnih mjesta diljem Hrvatske, i naš webshop može se pronaći na našem webu www.miret.co

I da zaključimo, koji su planovi za Miret u narednom periodu? Nova kolekcija izlazi početkom sljedeće godine. Možete li nam nagovijestiti što možemo očekivati?

Očekujte još više ljeta i sunca. Lagane japanke i sandale. Prozračne ljetne tenisice.  

t

Related articles

Buro 24/7 Selection

više