Search

Modna ikona koju pratimo

Modna ikona koju pratimo

Eksluzivan intervju: Deena Al Juhani Abdulaziz

Ana Pavić


Image: Getty/Guliver,
PR

U prvim redovima svjetskih tjedana mode teško je ne primijetiti prelijepu mladu ženu sofisticiranog stila koja pažljivo promatra zbivanja na pisti

Princeza Deena Al Juhani Abdulaziz jedna je od najstylish žena Saudijske Arabije, vlasnica cijenjenog concept storea D'NA koji postoji u Rijadu i Dohi, a koji je nedavno objavio suradnju sa stranicom Farfetch.com i to putem ekskluzivne tajne večere koja se održala u Dubaiju. Njezin istančan smisao za odijevanje slavljen je od strane brojnih modnih magazina na čelu s Vogueom koji je napravio poseban prilog o njezinoj garderobi za vrijeme njujorškog tjedna mode. Modna klika iznimno cijeni i njezin nepogrešiv ukus kada je u pitanju odabir dizajnerskih imena koje predstavlja u svom storeu.

Kako ste došli na ideju da pokrenete D'NA?

Oduvijek sam željela biti modni urednik i stvoriti prostor u kojemu mogu kreirati novu modnu priču svake sezone, nešto kao modni magazin koji je oživio.

Sudeći po vašem iskustvu, koji dizajneri su posebno na cijeni u Saudijskoj Arabiji? Čiji dizajn vaši kupci preferiraju?

Žene u Saudijskoj Arabiji često traže odjeću koja odgovara njihovu životnom stilu. Kao zemlja imamo dugu tradiciju kroz koju smo cijenili vrhunski izrađenu odjeću te smo iz tog razloga jako selektivne kada se radi o materijalima i izradi.

DNA

Koje dizajnere trenutno nudite u svom concept storeu?

Između ostalih tu su Haider Ackerman, Rosie Assoulin, Delpozo, Prabal Gurung, Mary Katrantzou...

Nedavno ste ostvarili suradnju s Farfetch.com. Kako je došlo do te suradnje?

Naša suradnja je započela nakon slučajnog susreta s osnivačem Farfetcha Joseom Nevesom na prijemu britanskog ambasadora u Parizu.

Kako odabirete komade koje ćete prodavati u svom dućanu?

To je instinktivan proces. Odmah prepoznam kada je nešto dobro za moje kupce.

DNA

DNA

Kako izgleda vaš radni dan?

Kako je moj posao internacionalne prirode, poslovni raspored mi je postao hektičan. Mogla bih reći da je slično kada ste doktor te ste na dužnosti 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

U posljednjih nekoliko godina sve su češće suradnje velikih dizajnerskih imena s high street lancima. Velik dio modne klike na te suradnje ne gleda blagonaklono te smatraju kako uništavaju ekskluzivnost mode. Kakav je vaš stav prema tome?

Smatram da moda, kao i sve u životu, evoluira s vremenom, a usporedo s tim mijenja se i naše poimanje luksuza. Sjećam se da kada sam bila mlađa listala bih Vogue, a potom otrčala u Topshop i nastojala složiti lookove inspirirane tim istim dizajnerskim kreacijama. Tada moda nije bila dostupna kao što je sada i trebali ste doista biti kreativni u slaganju odjevnih kombinacija. Danas kada high street trgovine reproduciraju posljednje trendove s pista, ljudi mogu bez problema kupiti kompletan look bez puno truda i razmišljanja. Loša strana te hiperprodukcije je ta da se svi isto odijevaju. No, s druge pak strane imamo bezbroj opcija te možemo kombinirati hlače iz Zare s jaknicom kuće Lanvin. Ta kombinacija high street i high end mode me jako intrigira.

Često ste proglašavani jednom od najbolje odjevenih žena iz prvih redova tjedana mode. Vogue je napravio veliki prilog o vašim lookovima za njujorški tjedan mode. Veseli li vas pripremanje za evente tog tipa? Što obavezno nosite u kovčegu kada idete na tjedne mode?

U stvari nikad ne planiram što ću nositi na tjedne mode. Obično odaberem kreacije koje bih nosila da idem na odmor. Radilo se o odličnom kaputu, odijelu ili haljini, uvijek biram komade u kojima ću se osjećati dobro.

Deena Al-Juhani Abdulaziz, Michelle Harper, Delfina Delettrez Fendi

Kako biste opisali vaš stil u nekoliko riječi?

Klasika s pomakom.

Što bi svaka žena trebala imati u svom ormaru?

Smatram da bi svaka žena trebala posjedovati bazične komade koji joj mogu poslužiti kao dobra nadogradnja garderobe. Ti ključni komadi mogu varirati ovisno o lifestyleu i zemlji u kojoj osoba živi.

Jednom ste posjetili Hrvatsku. Kakve uspomene nosite iz naše zemlje?

Zaljubila sam se u hrvatsku povijest i tople ljude, a moram napomenuti da me se posebno dojmila mediteranska kuhinja. Oduševila sam se dagnjama.

Naši izvori kažu kako vas se posebno dojmio i dubrovački concept store Maria?

Oduvijek me privlače specijalizirani butici koje su pokrenule žene s jasnim ciljem i jasnom publikom. Maria je bilo neočekivano i divno iznenađenje smješteno u povijesnoj jezgri Dubrovnika.

Kako provodite vrijeme kad ne radite? Kako se opuštate?

Za mene je odlazak na plažu najbolji recept za relaksaciju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više