Search

Najzapamćeniji modni odlasci 2013. godine

Najzapamćeniji modni odlasci 2013. godine

Tko je sve ove godine napustio svoju kreativnu poziciju?

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ru

Kad određeni dizajner dugo vremena provede u jednoj modnoj kući, on se počinje asocirati isključivo s imenom brenda i već poznatim stilom. Zato kada se putevi kreativnih direktora i njihovih matičnih kuća raziđu, ostaje neizvjesnost i mnoštvo pitanja. Tko će doći na slobodno mjesto? Kako će se ta osoba nositi s naslijeđem? Odabrali smo ovogodišnje najzapamćenije odlaske s kreativnih pozicija koji su odjeknuli u modnom svijetu.

Marc Jacobs - Louis Vuitton

Odlazak Marca Jacobsa nije bio veliko iznenađenje, glasine o tome kako neće biti produžetka ugovora počele su kružiti puno ranije. Službena je objava stigla nakon revije kolekcije za proljeće/ljeto 2014., a Marc je reviju pretvorio u pravi show o kojem se dugo nakon njega pričalo. U njoj je prikazao retrospektivu svojih prijašnjih godina i čak za vrijeme trajanja revije svima je bilo jasno što slijedi. Marc nastavlja rad na svom vlastitom brendu Marc by Marc Jacobs, a Louis Vuitton preuzima Nicolas Ghesquière čiji se povratak očekivao već dugo vremena.

Jil Sander - Jil Sander

Jil Sander je u listopadu po treći put napustila svoj brend. Kada se vratila 2012. na tom je mjestu smijenila Rafa Simonsa i činilo se kako će ostati dugo, ali iz nepoznatih razloga još je jednom otišla. U posljednjih godinu dana na poziciji kreativne direktorice pokazala je sav sjaj svojeg talenta i od kolekcije za proljeće/ljeto 2014. stvorila pravo remek-djelo. To nije bio tužan rastanak, već svjež i optimističan početak nečeg novog, a sljedeću kolekciju dizajnirat će kreativni tim brenda.

Jil Sander

Ann Demeulemeester - Ann Demeulemeester

Nakon gotovo 30 godina rada u vlastitoj modnoj kući, mjesto kreativnog direktora napustila je i Ann Demeulemeester, jedna od posljednjih predstavnica Antwerpenske šestorke. O svojoj odluci obavijestila je javnost putem rukom pisanog pisma, a još nije objavila što namjerava u budućnosti. Teško je i zamisliti u kojem smjeru će se razvijati stil modne kuće bez njegove legendarne dizajnerice.

Ann Demeulemeester

Emma Hill - Mulberry

Emma Hill napustila je Mulberry u rujnu 2013. godine jer s upravom nije mogla postići kompromis oko kreativne i operativne politike brenda. Posljednjom revijom Emma Hill oduševila je sve obožavatelje modne kuće, a nakon njenog odlaska se postavlja pitanje tko će je zamijeniti? To pitanje još nije odgovoreno.

Emma Hill

Reed Krakoff - Coach

Nakon 16 godina rada u brendu Coach, Reed Krakoff napustio je svoju poziciju kako bi se fokusirao na svoj vlastiti brend Reed Krakoff. Nedugo zatim otkupio je od Coach Inc. udio svog brenda što nam samo dokazuje da misli ozbiljno.

Reed Krakoff

Nicola Formichetti - Thierry Mugler

U travnju je Nicola Formichetti objavio kako odlazi iz brenda Thierry Mugler kako bi se bavio nečim drugim, od globalnog značaja. Ubrzo nakon toga dobio je ponudu brenda Diesel i odlučio je prihvatiti, što je bio odličan potez.

Nicola Formichetti

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više