Search

NBA igrači su najbolje odjeveni frajeri danas. Ovo je žena koja stoji iza njihovih stylinga

NBA igrači su najbolje odjeveni frajeri danas. Ovo je žena koja stoji iza njihovih stylinga

Tekst: BURO.


Ime stilistice Courtney Mays je poznato modnim insiderima i zagriženim ljubiteljima košarke, ali ova djevojka nije toliko poznata u široj javnosti iako svojim radom utječe na stotine tisuća ljudi. Ali, haj'mo od početka. U mladosti joj nije ni palo na pamet da bi mogla baviti se modom. Njen otac je bio profesionalni sportaš u NFL ligi, a sama Courtney je igrala košarku u srednjoj školi. Tek po upisu na fakultet u Michiganu se zainteresirala za modu i postala predsjednica fakultetskog modnog kluba u okviru kojeg je organizirala fotografiranja, slagala stylinge i radila revije. Nakon što je diplomirala povijest umjetnosti, preselila se u New York gdje je ubrzo počela raditi za modnu dizajnericu Tracy Reese. Tu je ispekla zanat, budući da se većina stvari radila in-house, a poslije toga palo joj je na pamet da se okuša i kao osobna stilistica. Postala je asistentica stilisticama Rachel Johnson i Crystal Streets koje su brinule o stilu klijenata kao što su Ciara, P. Diddy i LeBron James.

NBA igrači su najbolje odjeveni frajeri danas. Ovo je žena koja stoji iza njihovih stylinga (фото 1)
NBA igrači su najbolje odjeveni frajeri danas. Ovo je žena koja stoji iza njihovih stylinga (фото 2)
NBA igrači su najbolje odjeveni frajeri danas. Ovo je žena koja stoji iza njihovih stylinga (фото 3)

Kako je Courtney rođena u Clevelandu njeno zaduženje postalo je da odijeva LeBrona Jamesa koji je tada igrao za Cleveland Cavaliers tim. Poslije šest godina osmjelila se i preselila u Los Angeles gdje je otvorila vlastitu agenciju za styling, a košarkaš Chris Paul je bio njen prvi klijent i od tada je sve krenulo munjevitom brzinom. Iako je radila i s klijentima koji nisu iz svijeta sporta kao što su Kelly Rowland, Keyshia Cole i Anthony Anderson, njen fokus su igrači NBA lige. Svi znamo da je uobičajeno da stilista imaju glumci koji se pojavljuju na crvenom tepihu, ali zapravo Courtney i njeno stilsko umijeće imaju veliki utjecaj i na popularnost igrača za koje sklapa modne kombinacije. Na neki način, njeni klijenti koriste modu kao platformu na osnovu koje skreću pažnju na veće teme.

NBA igrači su najbolje odjeveni frajeri danas. Ovo je žena koja stoji iza njihovih stylinga (фото 4)
NBA igrači su najbolje odjeveni frajeri danas. Ovo je žena koja stoji iza njihovih stylinga (фото 5)

Za košarkaše NBA lige ulazak u salu predstavlja svojevrsni ekvivalent dolaska glumaca i muzičara na crveni tepih pred dodjelu nagrada. Courtney je počela osmišljavati kombinacije Chrisa Paula kojima je on počeo skretati pažnju na manje koledže u Americi noseći njihove službene hoodice. Paul se na kraju povezao s brendom Support Black Collages s kojim je u suradnji kreirao Instagram postove u kojima je dijelio informacije o svakom od tih koledža i tako poticao mlade da lakše odluče gdje će nastaviti obrazovanje nakon srednje škole.

NBA igrači su najbolje odjeveni frajeri danas. Ovo je žena koja stoji iza njihovih stylinga (фото 6)
NBA igrači su najbolje odjeveni frajeri danas. Ovo je žena koja stoji iza njihovih stylinga (фото 7)

Courtney je kroz takve akcije i sve veću pažnju javnosti usmjerenu na stil košarkaša, uspjela malo promijneiti način na koji modna industrija promatra sportaše Influencere. Iako je prije nekoliko godina bilo teško nabaviti odjeću koja će pristajati mjerama profesionalnih sportaša, sada je sve više onih koji su spremni za suradnju i koji poštuju sportaše na isti način kao i glazbenike.

NBA igrači su najbolje odjeveni frajeri danas. Ovo je žena koja stoji iza njihovih stylinga (фото 8)
NBA igrači su najbolje odjeveni frajeri danas. Ovo je žena koja stoji iza njihovih stylinga (фото 9)

Trenutno radi s tri košarkaša, a to su Chris Paul, Kevin Love i DeAndre Jordan i polaže dosta energije da za svakog od njih osmisli jedinstven imidž koji u potpunosti odgovara njihovim karakterima kao i zanimacijama koje imaju izvan terena. Za razliku od rada sa zvijezdama iz glazbenog i filmskog svijeta, stiliziranje sportaša je malo drugačiji proces i dugoročan rad. Ona putuje svakog mjeseca u grad u kojem njeni klijenti igraju i tada zajedno smišljaju lookove, jer oni tijekom normalne sezone u svom rasporedu imaju 82 utakmice, tako da tu ima mnogo više posla nego što se isprva može činiti. Za super ideje za muško odijevanje (a realno ti trikovi mogu se prenijeti i u ženski svijet) zapratite njen profil na Instagramu na kojem redovno dijeli omiljene kombinacije svojih klijenata. Iznenadit ćete se koliko su istovremeno šik, elegantne i kul.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više