Search

Niste dobili pozivnicu za Met Galu? Nebitni ste u New Yorku

Niste dobili pozivnicu za Met Galu? Nebitni ste u New Yorku

Tjedan u znaku najveće zabave u New Yorku

Tekst: Ana Pavić


Image: Getty/Guliver

Već smo pisali o nevjerojatno strogoj selekciji pozivanja na veliku zabavu Anne Wintour, koja je ove godine bila najstroža do sada

Cijeli tjedan medijski prostor okupiraju vijesti o Met Gali koja je tradicionalno održana prvog ponedjeljka u svibnju. O samom događanju dosta se otkriva u dokumentarcu koji je snimljen za vrijeme postavljanja najveće izložbe dosad "China Through the Looking Glass", ali uz strogi nadzor Anne Wintour koja je iz filma izostavila one najsočnije dijelove koji se tiču najveće boljke svih Socialite djevojaka, zvjezdica i modnih fanatika, koji su za svoju pozivnicu spremni platiti pozamašnu svotu. Standardno svake godine tabloidi dobro prokopaju po listi uzvanika tražeći poveznice između "odabranih" i imena onih koji su iz nekog razloga dobili odbijenicu. Ove godine najviše se istaknulo ime modela Coco Rocha koja je dosad bila stalna gošća Gale. Na novinarski upit zašto joj pozivnica nije uručena manekenka nije imala odgovor. Ono što rijetki kažu naglas, a što je surova istina jest da Coco Rocha više nije djevojka trenutka i njenu pozivnicu su dobila neka nova lica ili netko od sponzora. Nadalje, ova Gala je bila najmanja dosad s ograničenim brojem ulaznica i još rigidnijom selekcijom lica koja su šetala crvenim tepihom. Mjesta je bilo samo za zvijezde s A liste, pokojeg podmlatka slavne obitelji, supermodele poput Gigi, Kendall, Doutzen i Gisele i naravno, ljude koji pripadaju na "triple A" listu, kako Amerikanci zovu najveće od najvećih poput Rihanne, Beyoncé ili Katy Perry koja je bila jedna od domaćica večeri.

Bella Hadid

Modno gledajući, večer je bila jedna lijepo upakirana katastrofa s rijetkim izuzecima. Američke zvijezde ne znaju puno o modi, a kamoli o japanskoj avangardi koju predstavlja Rei Kawakubo. Cilj većine ženskih zvijezda jest da budu lijepe, seksepilne i dobro fotografirane. Tako su se mediji raspisali o Belli Hadid koja je po tko zna koji put pokazala bradavice u sto puta viđenom cat suitu. Onda smo doživjeli 45.6739 tekstova o Kendall Jenner i haljini kakvu je Rose McGowan nosila na MTV nagradama još dok je Kendall bila u pelenama (i bilo je puno moćnije i daleko hrabrije u to vrijeme), tu je bila i njena sestra Kylie koja je uspješno ponijela look Barbie verzije Donatelle Versace te sestra Kim, koja je bila najukusnije odjevena od svih navedenih članica obitelji. Nakon ove Met Gale postavlja se pitanje ima li tema više ikakve veze sa crvenim tepihom jer već nekoliko sezona 80% uzvanica dolazi na svečanost kao da nisu dobili uputu o dress codeu


Ove godine Wintour je također povisila cijenu ulaznica, a stol je bilo nemoguće dobiti ako niste direktor Applea (koji su bili generalni sponzor) ili prije spomenuta zvijezda s A liste. Wintour je odlučila da će večera biti intimnija te nekima nije pomogla niti činjenica da su za kartu nudili 50 tisuća dolara. Prema pisanju New York Posta, Wintour kontrolira i dizajnerske liste uzvanika te je jednu Galu odbila prisustvo Josha Hartnetta s izjavom: "Što je on napravio u posljednje vrijeme?" Tepihom je prošetala i Gwyneth Paltrow koja je jednom prilikom izjavila da joj je ova svečanost dosadna i da više neće dolaziti. Glumica je u ponedjeljak progutala vlastite riječi i strpljivo pozirala fotografima. Paltrow i Wintour pokreću projekt tiskanog izdanja portala "Goop" te je njen izostanak s ovogodišnje Gale bio nemoguća misija.

Gwyneth Paltrow

Prema riječima insajdera, pozivnica nije uručena nikome tko je stao na put Anni ili nekome od njenih prijatelja. Izostale su brojne njujorške "it" djevojke koje su ogulile manikuru od grebanja po vratima Conde Nasta kako bi ih netko ubacio na ovaj party. Razloga za očaj, u slučaju izostanka pozivnice, ima. Pristup najvećim zvijezdama, značajan skok na društvenoj ljestvici u gradu u kojem kućna adresa i broj određuju koliko je netko važan, mogućnost pojavljivanja u društvenoj sekciji Voguea i naravno, osjećaj moći i važnosti jer su došle blizu trona koji čuva Anna Wintour. Jedna od "it" djevojaka je za Page Six izjavila kako njene prijateljice i poznanice okreću nebo i zemlju kako bi dobile poziv. Potplaćuje se, zove se dizajnere, gura se gdje i kako se stigne, međutim šanse za prolazak su ravne nuli ako vas Anna osobno ne "skenira" i ne da svoj blagoslov. Gossip Girl u svom originalnom obliku, zar ne?

Related articles

Buro 24/7 Selection

više