Search

Nova kraljica boho mode

Nova kraljica boho mode

Vyshyvanka by Vita Kin


Jedno od najzapamćenijih novih imena s posljednjeg pariškog tjedna mode bilo je upravo ono ukrajinske dizajnerice Vite Kin

Kin je svoj brend Vyshyvanka by Vita Kin pokrenula s idejom da ponovo popularizira tradicionalnu ukrajinsku košulju vyšyvanku. Preuzela je staroslavenske elemente veza i makramea koji je krase i aplicirala ih na midi i maksi haljine, košulje i kombinezone. Ovogodišnji povratak boemskih 70-ih, u čiju se estetiku ove haljine savršeno uklapaju, pridonio je tome da Vyshyvanka by Vita Kin u trenu postane hit. Neposredno nakon prve revije na Pariškom tjednu mode za njezinim su komadima posegnule Miroslava Duma, Anna dello Russo, Giovanna Battaglia i Leandra Medine.

Miroslava Duma

Kin je za Harper's Bazaar otkrila da se svaki Vyshyvanka komad radi ručno godinama starim metodama, a svaki novi zaposlenik mora proći mjesec dana treninga kako bi naučio složene tehnike šivanja. Svaki je odjevni predmet izrađen od visokokvalitetnog lana, obično u kombinacijama tradicionalne bijele i crvene, plave ili crne.

vita

U online trgovinama se Vyshyvanka komadi, nažalost, još ne mogu pronaći, no internetski div Matchesfashion je prošlog tjedna najavio njihovo uvrštavanje u ponudu za jesen 2015., koju uskoro možemo očekivati na njihovim stranicama.

Leandra Medine

Anna Dello Russo

Anna Dello Russo

Giovanna Battaglia

Giovanna Battaglia

vita

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više