Search

Otkrili smo fantastičan srpski modni brend na Instagramu koji slavi bezvremensku vrijednost majčinog ormara

Otkrili smo fantastičan srpski modni brend na Instagramu koji slavi bezvremensku vrijednost majčinog ormara

Tekst: Tina Lončar

Zahvaljujući čudnovatom algoritmu naš Instagram feed vječito vrvi prijedlozima kojekakvih modnih brendova, no u tom se bućkurišu tek tu i tamo pronađe modna priča vrijedna pažnje. Na sreću, ponekad nas naše besciljno scrollanje odvede u pravom smjeru pa nabasamo na brend kao što je Mom's Pants iza kojeg stoji talentirana Beograđanka Jelena Đokić. Kao svojevrsnu odu majčinom ormaru i bezvremenskom blagu koje krije na vješalicama, Jelena je brend pokrenula 2018. godine u namjeri da tržištu ponudi "nešto kvalitetno i smisleno te izrađeno s puno ljubavi", bez jurnjave za hirovitim trendovima i bez želje za hiperprodukcijom. Premda inspiriran nekim prošlim vremenima, Jelenina estetika odiše klasikom bivajući istovremeno i vrlo modernom i prilagodljivom različitim stilovima zbog čega je brzo pronašla put do ormara stylish djevojaka.

Otkrili smo fantastičan srpski modni brend na Instagramu koji slavi bezvremensku vrijednost majčinog ormara (фото 1)

Mom's Pants, doduše, nisu prvi Jelenin susret s modom. Modnim je vodama, naime, zaplivala još prije desetak godina kada je postala dijelom jedne od najvećih modnih agencija u regiji J’s Management (tadašnjem Model Scouting Office) u kojoj i danas radi kao partner i direktor odjela za booking. No, iako rad u agenciji naziva svojom prvom ljubavi, te ističe kako je on mnogo utjecao na razvoj njezine estetike, i za Mom's Pants kuje mnoge planove u bližoj budućnosti, od showrooma do webshopa koji bi trebao zasjati naredne godine.

Otkrili smo fantastičan srpski modni brend na Instagramu koji slavi bezvremensku vrijednost majčinog ormara (фото 2)

Naziv brenda navodi me na misao da ste nadahnuće za kreiranje pronašli u majčinom ormaru. Jesam li na dobrom tragu? Što vas je toliko privuklo majčinoj garderobi da ju nastojite rekreirati kroz vlastiti brend?

Itekako ste na dobrom tragu. Točno se sjećam tog dana. Nalazila sam se na katu našeg obiteljskog salona kada sam iz kutije (sa stvarima kojih se mama željela "riješiti") izvukla njene hlače, izvorno kupljene u Trstu 1983. godine. Bile su drugačije i, ako se to može reći za odjevni komad, bile su svoje, a to me je najviše i privuklo!

Otkrili smo fantastičan srpski modni brend na Instagramu koji slavi bezvremensku vrijednost majčinog ormara (фото 3)

Kada je Mom's Pants zaživio i kako se mijenjao kroz vrijeme? Kako biste vi sami opisali njegovu estetiku?

Mom’s Pants je zaživio prije nego što je službeno pokrenut. Gotovo uvijek sam nosila te iste hlače i one nikada nisu bile neprimijećene. Upiti gdje se mogu kupiti postajali su sve češći (a ja bih govorila "u Trstu, ako možete putovati kroz vrijeme"). Tako sam došla na ideju da hlače koje su mene toliko usrećile učinim dostupnima svima. Sam kroj modela je bio inspirativan, dok sam s kvalitetnijim odabirom materijala od izvornih hlača dobila na još boljem izgledu. Nisam željela bježati od retro formi, naprotiv, nostalgija koja vlada modnim trendovima bila je dobar šlagvort za sve ono što će kasnije činiti drugo poglavlje Mom’s Pantsa. Široka ramena i ravne forme vješto prikrivaju nezadovoljstva koja nam se svima tijekom dana mogu javiti, a istovremeno na okolinu ostavljaju dojam istančanog osjećaja za modu i odvažnost.

Otkrili smo fantastičan srpski modni brend na Instagramu koji slavi bezvremensku vrijednost majčinog ormara (фото 4)

Obzirom da inspiraciju pronalazite u nekim prošlim erama, kako to utječe na finalni proizvod Mom's Pants? Očituje li se ta inspiracija u krojevima i materijalima koje koristite?

Kao što sam u prethodnim odgovorima već istaknula, rad na modnoj liniji je zasnovan prije svega na emociji koju imamo prema majkama, samim tim se poštovanje iskazuje kroz sve modele koje prikazujem. Oni veličaju svetinju koju je za većinu nas predstavlja baš mamin ormar. Trenutak susreta s majčinim ormarom pamtim kao susret s nečim nedostižnim, s tradicijom prošlih vremena koja, opet, ima vrijednost nečeg bezvremenskog. Čula sam da je većina žena koje su mi ukazale povjerenje i ponijele na sebi nešto iz Mom’s ponude osjetile nešto slično. Smatram to svojim najvećim dostignućem kao i motivacijom da vam otkrijem što to još ima u magičnom ormaru.

Otkrili smo fantastičan srpski modni brend na Instagramu koji slavi bezvremensku vrijednost majčinog ormara (фото 5)

No, da naziv brenda ne bi zavarao, u ponudi Mom's Pantsa kriju se i drugi odjevni predmeti, zar ne?

Kako mi od samog starta u cilju nije bila kvantiteta, za neke je možda zbunjujuće, no svoju modnu liniju ne predstavljam kroz kolekcije nego sam fokusirana na sezone. Pažljivo biram način na koji se izražavam svojim radom i ne brzam. Smatram da svaki odjevni komad, koji se već nalazi u mojoj ponudi ili ga tek planiram prikazati, zahtjeva svoje vrijeme. Modeli koje uvodim oslanjaju se na postojeću priču i cilj mi je da se sve može međusobno kombinirati. Tako donosim odluke o materijalima, bojama i novim krojevima. Mom’s će vam pružati total look uz jasnu poruku "less is more". Ne gomilajte, pažljivo birajte.

Otkrili smo fantastičan srpski modni brend na Instagramu koji slavi bezvremensku vrijednost majčinog ormara (фото 6)

Posljednja kolekcija obiluje sjajnim odijelima, a tu je i mnogo kože. Recite nam malo više o njoj.

Prvi klik se dogodio s izborom camel veganske kože koja me je podsjetila na asesoare iz 70-ih, a istovremeno se poklopilo da to bude i aktualna boja sezone. Tako da je Mom’s Pants forma dobila svoje novo lice u culottes formi, uparena s ležernom formom oversized košulje. Izabrala sam eko samoodržive materijale, a novi je komplet za modne sladokusce dostupan i u maslinasto zelenoj i klasičnoj crnoj boji. Upravo ova kombinacija je možda i najviše prostora dobila kod današnjih utjecajnih djevojaka na Instagramu, jer su osim udobnosti dobile i svoj IT komad koji definitivno plijeni pažnju. S druge strane, tu su i odijela koja nas čine spremnima za pobjedu, bilo na poslovnom ili privatnom planu.

Otkrili smo fantastičan srpski modni brend na Instagramu koji slavi bezvremensku vrijednost majčinog ormara (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više