Search

Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad

Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad

Tekst: A.P.


Image: Simplicite Us

Nikada nisam bila neka osoba od nakita. Štoviše, naušnice sam počela nositi prije dvije godine kad sam probušila uši jer sam eto poželjela barem neki dodatak na sebi. Isključivo i gotovo religiozno nosim jedan LV lančić koji mi je kao amajlija jer ima emotivnu vrijednost i to je moja „Carrie necklace“. S tim na umu kazat ću vam da rijetko naletim na nešto što mi se baš sviđa i što poželim imati u svojoj mini kutijici nakita. Tu je Jacquemus sa svojim raskošnim naušnicama, neki komadi Isabel Marant, a od nedavno i brend Simplicite iza kojeg stoji Aleksandra Marković, stilistica koja živi i radi u New Yorku i surađuje s najvećim modnim magazinima. Kako da vam opišem njen rad? Pa zamislite da na sebi imate pamučni bijeli t shirt i traperice i onda vam treba samo nešto da priču odvede na novi level. Onda stavite njene chokere i plosnate pletene lančiće i naušnice koje imaju teksturu školjkica i sve se odmah promijeni. To je DNK njezinog brenda.

Kako mi je uvijek iznimno drago kada neka poduzetna žena pokrene nešto svoje i u tome uspije, zamolila sam Aleksandru da mi odgovori na nekoliko pitanja i predstavi svoj brend.

Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 1)

Znam da si već godinama u modi kao stilistica i bivša modna urednica Harper's Bazaara. Kako si se odlučila da uđeš baš u kategoriju nakita?

Zapravo sam bila izvršni urednik Harper's Bazaara prije nego što sam preselila u NY, a modom sam okružena od svoje 22 godine kada sam počela raditi u izdavaštvu. Nakit je zapravo došao kao spoj između publishinga i stajlinga i toga da sam iskusila obje strane. I s jedne i s druge strane ste uvijek u potrazi za novim brendovima i novim komadima za svako sljedeće snimanje (u slučaju magazina).

Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 2)

Moram ti kazati da ja sebe ne smatram nekom velikom ljubiteljicom nakita i imam jako specifičan ukus, ali svaki komad iz ove kolekcije mi je nešto što želim staviti na sebe. Sve je moderno, statement i izgleda kao da može napraviti čudo od samo jedne bijele majice i traperica.Kojom idejom si se vodila prilikom dizajniranja kolekcije?

Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 3)
Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 4)
Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 5)

Sudeći po tvojim riječima izgleda da sam uspjela u svojoj zamisli. Kolekcija je zamišljena tako da je svaki komad statement i da privlači pažnju uz najobičnije komade odjeće, ali da se isto tako može kombinirati nekoliko komada, npr. ogrlica, i svaki put nositi na drugačije načine i kroz različito kombiniranje. Postoje 2 chokera koji su zapravo i ogrlice i nekada su dovoljni sami za sebe, dok ih drugim situacijama možete kombinirati, a sve ovisno od raspoloženja.

Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 6)
Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 7)
Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 8)

Cijene su u srednjoj kategoriji, planiraš li možda raditi i neke skuplje komade kao limitirane kolekcije ili ćeš ostati na ovoj (za mnoge) pristupačnijoj stazi

Željela sam da cijene budu pristupačne i da se ne morate odlučiti samo za jedan komad. Trenutno radim na sljedećoj kolekciji koja će biti dostupna od jeseni i bit će jako zanimljiva jer će nakit imati malo drugačiju primjenu nego dosad. Biti će podjednako zanimljiv stilistima i konzumentima.

Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 9)
Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 10)

Koliko se trendovi mijenjaju u nakitu? Svjedočili smo nedavno onim šarenim plastičnim ogrlicama od Bottege koje su koštale kao zlato. Je li i nakit nekad doveden do točke apsurda danas kao i odjeća?

Prije par godina smo svi spakirali svoje zlatne komade daleko u najdublje ladice. Onda se vratilo zlato i samo zlato. Sada taj tron polako osvajaju srebrni komadi. Jako mi se sviđa mix srebra i zlata uz perle i plastične šarene perlice tako da je u ovim momentima sve dozvoljeno. Što se tiče komada koji koštaju kao zlato, na njima se jednostavno vidi vrhunska izrada i u takve komade treba ulagati, bilo da je komad nakita, odjeća ili dobra torba. Tako nešto ćete sigurno nositi XY godina i iznositi svaki uloženi cent. Bitno je birati komade koji neće biti trendi sezonu ili dvije. Primjer je moja kožna bajkerska Burberry jakna koju sam uzela u Londonu kada sam bila na Burberry promociji parfema. I danas je statement komad i ne postoji osoba koja me ne pita gdje sam je nabavila.

Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 11)
Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 12)
Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 13)

Radiš na najkonkurentnijem tržištu na svijetu, američkom. Koliko ti je teško da tvoj proizvod dopre do korisnika?

Znam da postoje društvene mreže kao glavni kanali promocije i da nikoga više nije briga za tekst u Vogueu, ali i Instagram je postao jedan veliki vašar u kojem se teško snaći i koji forsira naplatu kako bi te algoritam bolje pozicionirao.

Kako sam skoro svakodnevno na snimanjima s raznim modelima, Influencerima ili nekom poznatom osobom, sve to dolazi usput. Radila sam s toliko modela da sam većini samo poslala nakit i same su ga objavljivale. Također sam u mogućnosti da imam jako puno medija i editorijala, jer već snimam i svakako koristim druge razne brendove nakita. Još jedna prednost je kada na snimanjima tog kalibra osobno nosiš nakit, a okružuje te tim od 10 do 15 ljudi. Uvijek dobiješ poneko pitanje o tome što nosiš, ako ne i direktnu prodaju.

Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 14)
Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 15)
Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 16)
Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 17)

Nakit je zasad dostupan online. Imaš li uopće potrebu za fizičkim prodajnim mjestom? Kako stojiš po tom pitanju?

Simplicité je za sada dostupan na www.simpliciteus.com ali i u fizičkom dućanu Wyld Blue u Montauku i Aspenu. Montauk je top ljetna destinacija svih Njujorčana, dok je Aspen top ski destinacija, ali ujedno atraktivna i tijekom ljeta. Sam interijer dućana je takav da poželite zauvijek ostati u njemu, a izbor brendova se proteže od Chanela, Prade , Fendija, vintage komada pa do nekih jako cool i pomno odabranih dodataka tako da smo se na samom početku već našli u odabranom društvu.

Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 18)

Koji će biti tempo lansiranja kolekcija?

Sve će ovisiti od inspiracije, koje nikada ne nedostaje tako da bih ja već sutra ubacila nešto novo (smijeh). Sljedeći komad nam je top s ogrlicom koji će se naći u prodaji u narednih par dana tako da zaista ne postoji neki određeni tempo niti plan već radimo kako nas inspiracija navede.

Koja je jedna poznata osoba za koju bi voljela da nosi tvoj nakit?

Nedavno je par ogrlica nosila Olivija Palermo i to baš na snimanju za naslovnu stranu hrvatskog magazina Elle. A nakit smo poslali i manekenki Yasmin Wijnaldum. Njena ljepota, ali i specifičnost, potpuno su osvojili modni svijet i s 23 godine već ima bezbroj naslovnica Voguea.

Otkrili smo novi brend nakita iza kojeg stoji stilistica Aleksandra Marković. Poželjet ćete svaki komad (фото 21)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više