Search

Ovo je šest novih modnih karijera budućnosti

Ovo je šest novih modnih karijera budućnosti

Što nas čeka u idućem desetljeću?


Image: Buro247hr arhiva

Modna industrija nudi doista širok spektar poslova koji nisu nužno javno eksponirani kao što je to posao dizajnera ili modela, a u idućem desetljeću će se formirati i neke nove karijere

Novinarka Business of Fashiona, Kati Chitrakorn, razgovarala je sa šest stručnjaka čiji će, danas rijetki poslovi, postati svakodnevni u idućem desetljeću. Svojim je člankom Chitrakorn ujedno i obznanila kako su upravo to karijere budućnosti. Radi se o inženjerima za 3D printanje, psiholozima za konzumeriste, data znanstvenicima, osobama koje istražuju i razvijaju tkanine, stručnjacima za održivi razvoj i, dakako, osobnim stilistima.

Već sada vidimo naznake zašto bi usluge takvih stručnjaka mogle biti prijeko potrebne u svakodnevici modne industrije. S 3D printanjem više ne eksperimentiraju samo ekstravagantni dizajneri poput Iris Van Herpen već i velike modne kuće poput Chanela, a istraživanje tkanina kao i održivi razvoj također su sve zastupljeniji, čak do te mjere da "održive" kolekcije imaju i high street brendovi kao što su Zara i H&M.

Ovo je šest novih modnih karijera budućnosti (фото 1)

O data znanstvenicima (čije je zanimanje Harvard Business Review proglasio najseksi zanimanjem 21. stoljeća) i psiholozima za konzumeriste ne treba puno govoriti. Svijet je postao toliko opsjednut internetom, društvenim mrežama i kupovinom na internetu, pa je sasvim legitimno očekivati da ćemo svi kroz koju godinu ići u redovite tjedne posjete psihijatrima i psiholozima kako bi razgovarali o tome kako prebroditi separaciju od pametnih telefona dok spavamo noći. Osobni stilisti su pak priča za sebe. I sada su prisutni, no s obzirom na zasićenje trendovima, street style koji nikada nije bio kaotičniji i svojevrsnu smrt osobnog stila, nije teško za povjerovati da ćemo u idućih deset godina trebati osobu koja će nam smišljati kombinacije kako bismo se istaknuli iz mase. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više