Search

Ovo su svi mali modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021.

Ovo su svi mali modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021.

Tekst: BURO.


Iako nam 2020. nije pružila baš previše šansi da isprobamo najnovije trendove, to nas nije spriječilo da na njih obraćamo pažnju, a posebno smo izoštrili čula na nove brendove koji će tek postati globalni hit među kupcima. Zato vam donosimo naš izbor mini brendova koji će se sigurno naći na vašem radaru, a koje smo pronašli na Instagramu. Većina brendova s naše liste je iz Europe što sigurno olakšava kupovinu.

Aeron

Ovo su svi mali modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 1)
Ovo su svi mali modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 2)
Ovo su svi mali modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 3)

Da, ime ovog brenda vam se čini poznato s razlogom. Isto je kao i jedna od najpoznatijih stolica koju je potpisao Herman Miller i uopće ne vjerujemo da je ovo neka slučajnost. I njegov dizajn i ovaj brend teže preciznom cool dizajnu koji izgleda potpuno prirodno. Mala modna kuća koja nam je zapela za oko je osnovana u Budimpešti, a iza nje stoji mlada dizajnerica Estzer Aron koja potječe od nekoliko generacija krojača i koju je majka zarazila svojom ljubavlju prema modi i umjetnosti. Danas ona traži prelijepe materijale, tradicionalno besprijekorno zanatstvo i estetiku inspiriranu brutalizmom mađarske prijestolnice i sve to spaja u održive i odgovorno proizvedene modne kolekcije.

Casablanca

Ovo su svi mali modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 4)

Prvo smo primijetili beskrajno zabavne Casablanca ljetne svilene bluze (ako ste zaljubljeni u talijanski retro vibe, dodajte ih na listu), a zatim su nas oduševili kolekcijom za zimu i skijanje u istom maniru. Brend je apsolutni san svakog tko voli printeve i linije iz šezdesetih, ali i komade koji savršeno spajaju udobnu odjeću namijenjenu životu punim plućima i ultimativni osjećaj luksuza. Ako ste ikada sanjali da se izležavate na Agnellijevoj jahti, Casablanca ima fit za vas.

Piece of White

Ovo su svi mali modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 5)

Osnovan je u Istanbulu prije tri godine od strane dizajnerice Zeynep Tansug kao brend koji će se specijalizirati za košulje od bijelog popelina. Piece of White je nedavno proširio svoj asortiman i na različite modele konfekcije, ne samo od pamuka već od svile i kože. Paleta koja je pridodana bijeloj je beskrajno elegantna – siva, bež i kaki – a inspiraciju za kolekcije Zeynep crpi iz svoje mediteranske kulture.

SS Daley

Ovo su svi mali modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 6)
Ovo su svi mali modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 7)
Ovo su svi mali modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 8)

Steven Stoke Daley je jedna od osoba kojoj je 2020. donijela jako dobre stvari. Opsjednut ekscentričnim načinom odijevanja britanske srednje klase, ovaj svježi diplomac u svojim kolekcijama istražuje i pomjera granice heklanim šeširima, hlačama širokih nogavica s visokim strukom i izvezenim košuljama od lana. Međutim, ništa ga nije moglo pripremiti na Harryja Stylesa koji se u svom spotu “Golden” pojavio u komadima s njegovim potpisom. Steven koji je proveo sedam mjeseci karantene radeći upravo na svom tek osnovanom brendu SS Daley, se zahvaljujući Stylesu i Harrissu Reedu suočio s tim da mu je odjeća rasprodana preko noći te da se našao na svjetskoj modnoj mapi. Navijamo za njega.

Rowen Rose

Ovo su svi mali modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 9)

Sa samo 22 godine, Emma Rotenberg je već radila za brend Alessandra Rich, a potom je iz njega otišla kako bi osnovala svoj modni brend Rowen Rose. Iako sama Emma tvrdi da inspiraciju pronalazi u umjetnosti i tradicionalnim španjolskim udovicama iz XIX stoljeća, njeni dramatični detalji, oversized androgini krojevi ramena i gotovo teatralna estetika podsjećaju na osamdesete u punom jeku. Ovo je odjeća koja se ne ispričava, a mi čekamo za vidjeti što je sljedeće.

Arjé

Ovo su svi mali modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 10)

Arje je brend koji ima savršene zimske komade ( a i ljetna kolekcija je nešto posebno). Iza brenda stoji par Bessie i Olivier Corral koji su uspjeli uhvatiti besprijekornu ravnotežu profinjenosti i fluidnosti. Od 2016. godine kada je brend započeo svoj život, oni se drže istih principa i rutine: tri kolekcije godišnje koje su dostupne u ograničenim količinama odmah nakon revije. Održiva proizvodnja u Europi, svjesno uživanje u procesu stvaranja sa svrhom i mjerom – sve to su obilježja ovog jako cool mladog brenda koji sigurno pratimo ove godine.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više