Search

Patrizia Reggiani: \"Crna udovica\" koja je uvijek znala što hoće

Patrizia Reggiani: "Crna udovica" koja je uvijek znala što hoće

Privatni život obavijen velom tajne


Image: Instagram

Jedan od najpoznatijih kineskih redatelja Wong Kar-Wai najavio je snimanje filma o najmračnijoj modnoj priči - ubojstvu Guccija

Tko je zapravo "Crna udovica"? Patrizia Reggiani Martinelli je bivša supruga Maurizija Guccija, nekad vrlo utjecajna osoba iz talijanskih društvenih krugova bogataša. Kći vozača kamiona i pralje o kojoj javnost jako malo zna 1973. godine udala se u Gucci obitelj, točnije za Maurizija Guccija s kojim danas ima dvije kćeri. Idiličan život u raskoši kojem se Patrizija prepustila u potpunosti, postao je njezina najveća noćna mora nakon 12 godina braka, kada je Maurizio otišao na poslovni put s kojeg se nikada nije vratio kući. Ostavio ju je zbog mlađe žene, a nekoliko godina nakon službeno su se razveli te ga je Patrizia "ogulila" za 500 tisuća američkih dolara godišnje alimentacije. Uskoro nakon razvoda dijagnosticiran joj je tumor na mozgu koji je preboljela bez većih posljedica, a onda je elegantno naručila ubojstvo svojeg supruga. Unatoč inzistiranju kako nema nikakve veze s ubojstvom svog muža, optužena je za zločin kada su istražitelji povezali sve točke. Tijekom suđenja, istražitelji su "iščupali" iz nje priznanje da je sanjala kako angažira nekog da ubije njezinog muža, ali da su to samo fantazije.

"Pitala sam bilo koga, pitala sam čak i mesara da to učini, ali ja to nisam stvarno mislila" bile su njezine riječiNjezino prijateljstvo sa ženom imena Aurimemma koja se sama prozvala vješticom, sigurno nije doprinijelo cijeloj priči koja je bila na jako dobrom putu da se otpetlja. Točka na i bio je dnevnik koji je Patrizia vodila, u kojem je pisalo da ne postoji niti jedan zločin koji novac ne može kupiti, a na dan kad je Maurizzio ustrijeljen zabilježena je jedna riječ: "Paradeisos" što u prijevodu s grčkog znači sloboda. Suđenje je naravno pobudilo interes javnosti i tada je zaradila nadimak "Crna udovica". Dok su njezine kćeri htjele poništiti presudu s tvrdnjama da je majčina bolest utjecala na njezinu osobnost, milanski sud je samo potvrdio presudu, ali i smanjio kaznu na 26 godina. Te iste godine Reggiani je pokušala počiniti samoubojstvo vješanjem vezicom za cipele, ali to joj nije pošlo za rukom.

Patrizia Reggiani: "Crna udovica" koja je uvijek znala što hoće (фото 1)

U listopadu 2014. godine ponudili su joj mogućnost zatvora otvorenog tipa, a njezin komentar na to je bio: "Nikada u životu nisam radila, pa neću ni sada". I dodala: "Radije bih plakala u Rolls-Royceu nego bila sretna na biciklu" i možda baš ta izjava najbolje utjelovljuje njezine planove za budućnost. A oni su, ponovno biti gospodarica kuće koja po posljednjim brojkama iz svibnje 2016. godine teži preko 12 milijardi američkih dolara. "Sanjam o povratku u Gucci, još uvijek se osjećam kao Gucci, u stvari sam najviše Gucci od svih. Došla sam iz svijeta dragulja i želim se u njega vratiti" - procijedila je nedavno i time potvrdila kako je oduvijek znala gdje joj je mjesto. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više