Search

Pet muškaraca koji mijenjaju percepciju o muškom odijevanju

Pet muškaraca koji mijenjaju percepciju o muškom odijevanju

Njihov nas stil uvijek iznova oduševi


Image: Instagram

Muška moda se iz sezone u sezonu mijenja i razvija, no javnost je i dalje poprilično konzervativna kad je muško odijevanje u pitanju. Zato smo izdvojili pet utjecajnih poznatih muškaraca koji svojim osebujnim stilom mijenjaju percepciju o muškoj modi

Pharrell Williams je ove godine postao prvo muško zaštitno lice za žensku Chanel torbicu. Glazbenik već nekoliko sezona surađuje s kultnim francuskim brendom i konstanto pomiče granice muške mode. Sličan odnos imaju i Jared Leto i Alessandro Michele koji se u svakodnevnom životu ne skidaju iz Gucci komada i tako stvaraju novu sliku onoga što je prihvatljivo kad je u pitanju muška moda. Mlađu generaciju pak predvode Jaden Smith i Harry Styles koji se ne ograničavaju tradicionalnim konstrukcijama muškog odijevanja i tako mlađoj generaciji šalju važnu poruku.

Pharrell Williams

Ne samo da je postao prvo muško zaštitno lice za Chanelovu "Gabrielle" torbicu za žene, nego je i nosio revije za tu čuvenu francusku kuću. Takav način promocije mode donio mu je puno pažnje od strane medija, ali i važnih imena unutar modne industrije. Tako je Pharell zajedno s Katy Perry i velikom Annom Wintour organizirao ovogodišnju Met Galu koja je protekla u znaku Rei Kawakubo. Glazbenik je postao prava modna ikona, a svojim način odijevanja, ali i djelovanjem unutar modne industrije mijenja percepciju o odijevanju koje se razlikuje prema spolu ili nekom drugom obilježju ili društvenoj konstrukciji.

Pet muškaraca koji mijenjaju percepciju o muškom odijevanju (фото 1)

Jared Leto

Glumac i pjevač skupine "30 Seconds to Mars" u posljednjih je nekoliko sezona postao ambasador maksimalističkog stila. Iz sezone u sezonu tako nosi nove Gucci komade kako na crvenom tepihu tako i za nastupe sa svojim bendom. Leto ne zazire od jarkih boja i uzoraka, kao ni od ekstravagantnih odjevnih predmeta kao što su plaštevi i time šalje jasnu poruku da u 21. stoljeću više nitko ne određuje što smijemo ili ne smijemo nositi.

Pet muškaraca koji mijenjaju percepciju o muškom odijevanju (фото 2)

Alessandro Michele

Kreativni direktor Guccija, Alessandro Michele, osim u svom radu i u privatno vrijeme voli nositi estetiku kakvu primjenjuje u tom talijanskom brendu. I njega ćete stoga često vidjeti u raskošnom plaštu ili kimonu, cvjetnom odijelu od žakarda ili svilenoj bomber jakni. Dizajner kroz svoj način odijevanja, ali prvenstveno kroz svoj rad u Gucciju želi ohrabriti muškarce da nose što god žele i to s puno samopouzdanja.

Pet muškaraca koji mijenjaju percepciju o muškom odijevanju (фото 3)

Harry Styles

Bivši član "One Directiona" također je u posljednjih nekoliko sezona postao modna ikona. Styles hrabro nosi ružičasta odijela, skinny traperice i čizme s povišenom petom. Njegov "novi" stil koji je daleko od onog kakvog je nosio u svojim boy band danima, prepoznao je i svijet mode kao i prestižni modni mediji pa se Styles nedavno pojavio i na čak tri naslovnice Another Man magazina.

Pet muškaraca koji mijenjaju percepciju o muškom odijevanju (фото 4)

Jaden Smith

Kao i Pharrell Williams, 18-godišnji je sin Willa Smitha, Jaden, već surađivao sa Chanelom baš kao i njegova sestra Willow, a pojavio se i u posljednjoj kampanji kuće Louis Vuitton. U spomenutoj kampanji, baš kao i ostali modeli koji poziraju uz njega, Jaden nosi suknju. Takva je odjevna kombinacija nešto što bi Smith i sam odabrao u privatnom životu pa ćete ga često vidjeti u sličnim izdanjima. Njegova stilska hrabrost šalje vrlo važnu poruku mlađoj generaciji jer je lišena standarda odijevanja koji se vežu uz spol.

Pet muškaraca koji mijenjaju percepciju o muškom odijevanju (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više