Search

Počinje Fashion Month: ovako će izgledati Tjedni mode u doba korone

Počinje Fashion Month: ovako će izgledati Tjedni mode u doba korone

Tekst: BURO.


Rujan volimo iz mnogih razloga. Novi notesi (neke stvari se nikad ne zaboravljaju), novi počeci, povratak slojevitog odijevanja. Za one koji vole modu, rujan pak znači samo jednu stvar, a to je Mjesec mode. Ovaj slijed Tjedana mode koji počinje u New Yorku, a završava se u Parizu trenutno nam je nezamisliv u svom originalnom obliku kad se uzmu u obzir socijalna distanca i ograničenja koja se odnose na putovanja (čak i da ne ulazimo u to koliko revija je otkazano i koje su sve trgovine zatvorene kao posljedica pandemije). Ipak, to ne znači da je modni kalendar kompletno bačen kroz prozor. Evo što možemo očekivati od "velike četvorke" ove sezone.

Počinje Fashion Month: ovako će izgledati Tjedni mode u doba korone (фото 1)

GDJE?

New York

kad?

13 - 14. rujan

UKRATKO

Mjesec mode po pravilu počinje u New Yorku. Ove godine, službeni kalendar je znatno osiromašen jer su mnoge modne kuće - uključujući Marc Jacobs, Ralph Lauren i Michael Kors – odlučile ne sudjelovati. Vjerojatno nas ne bi trebalo čuditi što je Council of Fashion Designers of America odlučio riskirati i uložiti u digitalnu platformu preko koje će internacionalni buyeri i mediji moći pratiti cijeli event (sama platforma se zove Runway360 i na njoj su digitalni showroomovi).

Počinje Fashion Month: ovako će izgledati Tjedni mode u doba korone (фото 2)

GDJE?

London

kad?

17 - 22. rujan

UKRATKO

London Fashion Week će predstaviti i ženske i muške kolekcije i brendove, a svi će moći birati hoće li se prezentacije raditi "fizički", digitalno ili u kombinaciji oba pristupa. Online platforma koja je u lipnju postavljena u ovu svrhu ostaje u trajnoj funkciji. Ove sezone na njoj će se naći Burberry, Simone Rocha, ERDEM, Jonathan W. Anderson, Victoria Beckham, Matty Bovan, Richard Quinn, Rixo, Richard Malone i mnogi drugi.

Počinje Fashion Month: ovako će izgledati Tjedni mode u doba korone (фото 3)

GDJE?

Milano

kad?

22 - 28. rujan

UKRATKO

Tjedan mode u Milanu bit će miks fizičkih i digitalnih prezentacija (ukupno 24 digitalne naspram 28 fizičkih revija) ali će veliki igrači kao što su Prada, Dolce & Gabbana, Fendi i Versace održati svoje revije uživo. Gucci, Bottega Veneta, Moschino i Jil Sander ove sezone neće sudjelovati, a najiščekivaniji trenutak cijele manifestacije je i dalje prva kolekcija koju će Raf Simons izbaciti za brend Prada.

Počinje Fashion Month: ovako će izgledati Tjedni mode u doba korone (фото 4)

GDJE?

Pariz

kad?

28. rujan - 06. listopad

UKRATKO

Iako su francuski službenici uveli nova pravila za Parižane (jer broj zaraženih korona virusom raste svaki dan i neke zemlje poput Velike Britanije uvele su obaveznu karantenu za sve koji dolaze iz Francuske), Fédération de la Haute Couture et de la Mode i dalje planira da se Tjedan mode u Parizu održi. Ne znamo hoće li Chanel upriličiti tradicionalni spektakl u Grand Palais-u (iz logističkih razloga vezanih za putovanja, naravno) ali drugi giganti kao što su Dior, Louis Vuitton i Hermès su potvrdili svoje učešće ove sezone.

OBRATITE PAŽNJU NA...

Počinje Fashion Month: ovako će izgledati Tjedni mode u doba korone (фото 5)

Tjedan mode u Parizu za sezonu proljeće/leto 2021. ovaj put će poželjeti dobrodošlicu čak 10 brendova koji ranije nisu izlagali u francuskoj prijestolnici. Gabriella Hearst i Grace Wales Bonner odlučile su preskočiti svoje lokalne tjedne mode u korist revija u gradu svjetlosti (Hearst je do sada izlagala u Njujorku, a Wales Bonner u Londonu). Ove sezone francuski brend Ami i američki Enfants Riches Deprimés će prvi put prikazati svoje kolekcije, a druge novajlije uključuju francuske brendove Ester Manas, Vejas i Mossi, S.R Studio LA CA (iz Kalifornije), kultni danski brend Cecile Behnsen i Situationist iz Tbilisija.

Ovaj članak prvobitno je objavljen na buro247.com

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više