Search

Pogledajte novu kolekciju Aleksandre Dojčinović

Pogledajte novu kolekciju Aleksandre Dojčinović

Proljeće/Ljeto 2017.

Tekst: Ana Pavić


Da je Dojčinović uspješna poslovna žena s "klikerom" na kojem joj mogu pozavidjeti mnogi u ovom biznisu, opće je poznata činjenica

Nemalo puta je nominirana za nagrade koje slave žensku poduzetnost te se neinformiranom promatraču može učiniti da je ta njena "biznis žica" čak uzela prednost nad onom dizajnerskom. Razlog tome je čista fascinacija javnosti uspjehom u hrvatskoj ekonomiji i to još u modnoj branši. Svi žele znati kako je Alex uspjela i mogu li prenijeti njen model poslovanja na svoj biznis. Pojavilo se tu svega. Od brendova koji joj jako nalikuju, propitkivanja tko ju savjetuje, kopanja za informacijama u stilu KGB-a... Dakle po hrvatskim parametrima siguran znak uspjeha.

Dojčinović je jedna od rijetkih dizajnerica koja može samostalno iznijeti reviju. Radi brojnih suradnji koje je ostvarila s komercijalnim brendovima problema sa sponzorstvima nema. A to je najveća boljka današnjih modnih događanja koji muku muče s budžetima, koji su istina Bog sve tanji. Zato ne čudi da je za prezentaciju odabrala elitnu lokaciju Državnog arhiva koja je osim idealne kulise i svojevrsna potvrda njenog statusa na regionalnoj modnoj sceni.

Lei Lou

Kroz recenzije Aleksandrinih revija uvijek se provlači termin "ženstvenosti". Dizajnerica voli žene i zna odjenuti ženu da se osjeća lijepo, poželjno i samopouzdano. A samopouzdanje je čini se nit vodilja sinoć prikazane kolekcije. Naime Lei Lou djevojka je počela koketirati sa seksepilom, ali na odmjeren način, u Aleksandrinom stilu. Do detalja razrađena kolekcija donijela je i brojne novitete, što se ponajprije očituje u materijalima, poput komada od metalizirane kože ili čipke bogato ukrašene vezom od pliša. Zanimljivost je i da su dizajnerici omiljene pastelne nijanse gotovo nadglasale neke nove boje, poput narančaste, metalik zelene, srebrne, smeđe, pa čak i crne, no ljubiteljice nježnih tonova, primjerice, sigurno će se zaljubiti u bijelu, odnosno svijetlo plavu mini haljinu od neobrađene svile u bogatim slojevima volana apliciranih na prozračnu tkaninu.

Lei Lou

Svaka kreacija pojedinačno vrlo je kompleksna i zbog činjenice da je velika pažnja pridavana detaljima, onima od perja, šljokica, ali i 3D aplikacijama u obliku cvijeća ili broševa, osobito na ovratniku, Aleksandra je modele ukrasila maksimalno decentnim nakitom i to onim s potpisom Diamanti Per Tutti, čija je ambasadorica i zaštitno lice. Lei Lou gležnjače su za proljeće i ljeto dobile novo izdanje, otvorene prste ili petu, ali i nove, zagasite nijanse, a predstavljen je i novi model kožnih torbica u različitim veličinama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više