Search

Pregled revija 2. večeri Cro À Portera

Pregled revija 2. večeri Cro À Portera

Avangardna večer u prostoru Jadran Filma

Image: Goran Matijašec

XD Xenia Design, Mario Vijačkić, MAYN by Maja Podrug, Even East, Etna Maar, Madame Demode, Tatjana Pantoš, Petra Vuletić i Saša Hortig, Spirit by Tomislav Bahorić

Čak 9 dizajnerskih imena prikazalo je sinoć svoje nove kolekcije na pisti Cro À Portera. Prva na redu bila je veteranka hrvatske mode, Ksenija Vrbanić, koja je ovaj put omiljenoj crnoj odlučila presjek dati jarkim bojama poput crvene i ružičaste. Za sljedeću sezonu brend XD Xenia Design kao osnovne komade najavljuje opuštene modele haljina i suknji koji igrom slojevitosti poprimaju jedno novo značenje svakodnevnog stila. Mario Vijačkić zna kako spojiti avangardu i trend. Voluminozni modeli u sivim, crnim i metalik tonovima zajedno su besprijekorno funkcionirali u jednoj zanimljivoj futurističkoj priči, a ako ih gledamo pojedinačno lako ćemo pronaći komade koji će odlično stajati uz one jednostavnije, poput primjerice jeansa, te tako činiti dobre kombinacije za prilike koje nisu svečane, ali traže zanimljive modne pojave. Još jednu modernu avangardnu viziju predstavio je Even East s pomno osmišljenim krojevima i transparentnim materijalima što je kao rezultat donijelo jednu pozitivnu kolekciju s originalnim rješenjima prsluka i bluza. Večer je imala i svoju dozu muške mode pa smo tako mogli vidjeti što je za muškarce pripremila Maja Podrug. Spoj minimalizma i elegancije s dodatkom urbanosti ono je što će pristajati svakom muškarcu, a Maja je to itekako dobro učinila. 

Cro A Porter

Žena u dizajnu Andrijane Subotić Pjajčik ove sezone neće proći nezapaženo. U jednom trenutku nježna, a u drugom dominantna i snažna, ona se kreće u ritmu glazbe i ne mari što drugi misle u njoj. Etna Maar osvojila je svojim elementom resa na haljinama te kao da nam je poručila da nam je u njima dobar i samouvjeren osjećaj zajamčen. Genijalna Madame Demode još jednom je pokazala zašto je jedna od vladarica avangarde na hrvatskoj sceni. Njezin pristup crnoj boji i ovaj je put donio nešto potpuno novo, a detalji na modelima jednu novu notu osobitom dizajnu koji uistinu uživamo promatrati jer pozivaju na promišljanje. Tatjana Pantoš sinoć je bila miljenica fashionistica svojom nježnom proljetnom kolekcijom s retro prizvukom. Kardigani, puderaste suknje visokog struka ukrašene gumbićima, elegantni kombinezoni i seksepilne crne haljine za svaku su pohvalu i poželjni u ormarima žena ove sezone. Modni duo Petra Vuletić i Saša Hortig bili su pravo osvježenje večeri - kako izgleda svečana haljina u avangardnom obliku? Njihovo viđenje je bilo uspješno. Sam kraj večeri pripao je dizajneru Tomislavu Bahoriću koji muškarca ove tople sezone odijeva u print te transparente materijale i casual modele koji će se svidjeti onima koji se vole izdvojiti svojim stilom, a istovremeno se osjećati ugodno u onome što nose. Preglede svih revija pogledajte u našoj galeriji!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više