Search

Prvi intervju Marca Jacobsa nakon odlaska iz Louis Vuittona

Prvi intervju Marca Jacobsa nakon odlaska iz Louis Vuittona

Za portal WWD

Tekst: BURO.

Image: Foto: Buro247.ru

Za razliku od Ghesquièrea, Marc se nije tajanstveno skrivao i odmah je odlučio portalu WWD dati intervju u kojem je otkrio planove za budućnost. Donosimo vam isječke iz razgovora.

Kako se osjećate nakon odlaska?

"Svi me stalno ispituju jesam li dobro, i svima iskreno odgovaram da uistinu jesam! I nije važno kako svi trenutačno tumače moju situaciju, da nisam dobro svi bi za to znali jer ne znam skrivati nezadovoljstvo. Uvijek sam iskren. Vjerujem u dogovor s Arnaultom, potpisao sam ugovor koji bi trebao poboljšati poziciju mog brenda unutar konglomerata LVMH."

Novi ugovor?

"Da. Velik ugovor. Dugo smo pregovarali i to je samo još jedna demonstracija želje uzdizanja brenda na novu razinu. Krećemo se u novom smjeru s ovim dogovorom i to je iznimno pozitivno."

Prvi intervju Marca Jacobsa nakon odlaska iz Louis Vuittona (фото 1)

Spremni ste raditi na tom novom usmjerenju?

"To je još uvijek samo na razini ideje, ne želim radikalne promjene odmah. Nastavljam rad u Parizu jer će to biti korisno za brend. Planiram mnogo vremena odvojiti na kolekcije torbi i cipela, ali i posvetiti se nekim suradnjama koje su se pokazale kao vrlo plodonosne."

Vaš brend ostaje vaš prioritet?

"Mnogo sam toga dao modnoj kući Louis Vuitton, ali znao sam kako je Marc Jacobs moja budućnost i ono što je nastalo iz mog rada. Moram održati živim ono što sam započeo, a tako mi i Robert oduvijek govori (Marcov partner Robert Duffy, op. a.). On je glas razuma."

Recite nešto o javnoj prodaji dionica brenda. Što sad morate napraviti?

"Ne znam, Robert je poduzetnik iza projekta. Nikada nismo raspravljali o tome što ćemo u budućnosti, imali smo drugačiju strategiju. Imali smo tisuće ideja, ali nikada dugoročan plan. Prije 10 godina nisam mogao ni zamisliti da ćemo imati kozmetičku liniju, a pogledaj nas sad. Kada smo predstavljali parfem, pomislio sam: "Pa ovo je ludo, imamo parfem!". Otvoren sam za nove ideje i sad znam da ako želim ostati zanimljiv investitorima, moram imati konkretnu ideju, plan, određen način života i pripaziti na sve ostale slične pojmove koje mrzim."

Tekst: D.Č./T.K.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više