Search

Show za koji se uvijek traži karta više: Victoria`s Secret revija

Show za koji se uvijek traži karta više: Victoria`s Secret revija

Već dvadeset godina


Image: PR,
arhiva

Ove godine ponovno u New Yorku, sada uz pridružene Instagram zvijezde Gigi Hadid i Kendall Jenner, popularna modna revija koja privlači i muške i ženske poglede slavi svoju dvadesetu godišnjicu

Perje, šljokice, zlato, Swarovski kristali i - anđelice s krilima u provokativnom donjem rublju. Malo tko neće znati od prve kako se radi o jednoj od najpoznatijih i muškom oku najdražih modnih revija. Točnije, teško da bi se godišnja revija Victoria`s Secreta mogla nazvati modnom jer je zapravo postala brend i puno više od jedne obične revije. Ulaznice za taj događaj koji se već nekoliko godina održava početkom studenog a na televiziji prikazuje mjesec dana kasnije, rasprodane su nekoliko mjeseci unaprijed, a broj istih je ograničen taman toliko da ih svi požele.

l

Naime, treba osigurati VIP karte za brojne poznate osobe i slavne supruge i partnere atraktivnih modela koji šetaju pistom. Inicijalna revija održala se 1995. godine u njujorškoj Plazi, te je prošla u znaku tadašnjeg supermodela Stephanie Seymour.

l

Lijepa Amerikanka postala je statusni simbol u svijetu modelinga, a koliko je bila utjecajna govori činjenica da je američka burza dala basnoslovan iznos kako bi Stephanie došla i stisnula zvono za kraj  rada burze. Sasvim logičan potez konglomerata Intimate Brands, u čijem vlasništvu je Victoria`s Secret, koji je oduvijek jako komercijalno shvaćao ovaj sveti gral svijeta donjeg rublja. Osim ere supermodela, koji su obilježili popularnu reviju koja se u svojim začecima održavala u veljači i to uoči (logično) Valentinova, VS revije postale su obilježene i "Fantasy grudnjakom".

k

Prvi skupocjeni grudnjak u vrijednosti od milijun dolara na snimanju kataloga odjenula je atraktivna Njemica Claudia Schieffer, no taj grudnjak je prava sitnica u odnosu na primjerak koji je nosila Gisele Bundchen. Red Hot Fantasy grudnjak i gaćice su nevjerojatnih 15 milijuna dolara, i do danas je ostao najskuplji komplet donjeg rublja u povijesti. Ipak, ovi grudnjaci astronomskih cijena svoj su revijski debi doživjeli 2001. godine,  dok je model Heavenly Sky Bra nosila Heidi Klum. Slavni grudnjak, svaki u vrijednosti po 2 milijuna dolara, prošle su godine nosile Alessandra Ambrosio i Adriana Lima, dok je ove godine ta čast pripala lijepoj Lily Aldridge, anđelici koji je ove godine najviše pridonijela promociji branda. Do danas, kada je stvoreno dvadeset skupih grudnjaka, prodana su tek dva, i to onaj iz 2004. koji je nosila Tyra Banks, te onaj iz 2012., koji je proslavila Alessandra Ambrosio.

k

No čak niti utrenirana i (ponekad) previše (umjetno) osunčana tijela modela nisu bila dovoljna da bi ovaj show dovela do statusa koji danas ima. Godine 2006., reviju je izvedbom svog hita "Sexyback" otvorio tada pjevač trenutka Justin Timberlake, čime je započelo gostovanje popularnih glazbenika na ovoj reviji. Godinu dana poslije na reviji su se pojavile Spice Girls, a iste godine Victoria`s Secret je dobio i svoju zvijezdu na Stazi slavnih. Rijetko kada se dogodi da se dvaput zaredom ponavljaju gostujući izvođači, ali ipak, dvjema damama je to uspjelo. Popularna Taylor Swift nastupala je i na prošlogodišnjoj i na reviji od prije dvije godine, baš kao što je ove godine po drugi put trebala nastupiti Rihanna, koja je ipak otkazala nastup zbog brojnih drugih obaveza.

RIhann

Na njezino mjesto došla je nešto manje popularna Ellie Goulding, a osim nje nastupiti će  i Selena Gomez i The Weeknd, dok će se revija održati ponovno u New Yorku, za razliku od prošle godine kada je mjesto održavanja bio London. Ipak, kada su u pitanju atraktivne polugole žene, logično je i da se uvijek nađu dušobrižnici koji osuđuj sadržaj ove vrste. Godine 2001. te optužbe su doživjele svoj vrhunac, kada se show tek počeo prikazivati na televiziji. Udruge roditelja, feministkinje, pa čak i PETA, ovu su reviju prijavili medijskim cenzorima.

l

Zato je nekoliko godina zaredom TV prijenos bio gotovo u potpunosti zamagljen, jer su bili zamućeni svi prozirni dijelovi donjeg rublja. Ali jedan skandal, o kojem se priča i danas, posebno je šokirao moralom zabrinutu javnost i utjecao na održavanje revije. Naime, revija se nekoliko godina održavala u isto vrijeme kad i Super Bowl, jer je to doba kada američko tržište prodaje i marketinga cvjeta, i sve što se održava za vrijeme popularnog natjecanja ima daleko veću vrijednost od nekog drugog tipičnog dana. No, nastup od prije 11 godina obilježio je kraj suradnje ova dva velika američka proizvoda. Na pozornici su u duetu nastupali Janet Jackson i Timberlake, a zbog loše krojenog korzeta (koji čak nije niti bio s potpisom VS-a) dogodila se nezgoda te je američka javnost vidjela obnažene grudi R`n`B pjevačice. VS revija koja se trebala održati nekoliko dana kasnije, već ionako na udaru moralista, automatski je otkazana, no najpopularnije anđelice tog doba na čelu s Tyrom Banks i Heidi Klum ipak su u zamjenu za reviju održale promotivnu turneju kroz 4 velika američka grada: New York, Miami, Las Vegas i Los Angeles. Sljedeće godine, 2005., još je jedan nesretni događaj pogodio poznati show.

g

Nositeljica showa i jedna od najbitnijih anđelica Tyra Banks netom prije revije izjasnila se kako prestaje s modelingom kako bi se posvetila vlastitom reality showu. Nakon toga događaja, menadžeri VS-a ugovorom su obavezali sve slavne anđelice kako se na vrijeme moraju izjasniti ako žele odustati od showa. Večeras će 15 anđelica, na čelu s najpoznatijima Alessandrom, Adrianom, Lily, Behati Prinsloo i Candice, dobiti pomoć i to od 44 druga modela, od kojih će najzanimljivije biti vidjeti Gigi Hadid i Kendall Jenner.

ddfdx

Related articles

Buro 24/7 Selection

više