Search

Srpski model koji osvaja svijet: Mijo Mihaljčić

"Moj najveći san je bio da postanem model! Iznenadila me brzina kojom su se stvari dogodile."


Image: Foto: Fox Model

Mijo Mihaljčić

Kada bi trebali nabrojati sve revije koje je na svjetskim tjednima mode nosio srpski model Mijo Mihaljčić to bi bilo sve samo ne lak posao. Naime Mijo posljednjih godinu dana osvaja svjetsku modnu scenu, a ove sezone uvrštena je među top 10 modela koji su nosili najveći broj revija (Mijo ih je nosila čak 53). Među njima su Chloé, Céline, Maison Martin Margiela, Alexander McQueen, Prada, Versace, Dries van Noten, Tom Ford, 3.1 Phillip Lim, Rag & Bone te mnogi, mnogi drugi. Osim što osvaja na catwalku, iza 21-godišnje Mijo je i kampanja za brend Zaru i naslovnica Voguea, a mi smo s poznatim i apsolutno prekrasnim modelom porazgovarali o njezinim počecima, tome tko ju je najviše fascinirao na svjetskoj modnoj sceni i omiljenim trenucima u karijeri... Donosimo vam intervju s Mijo Mihaljčić!

Mijo Mihaljčić

Alexander McQueen, Chloé, Céline (proljeće 2014.)

Mijo kako je počela tvoja karijera, kada si i kako otkrivena?

Moja karijera službeno je počela početkom ove godine, nakon neposrednog potpisivanja ugovora s modnom agencijom IMG. Poslušavši savjet matične agencije Fox Fashion iz Beograda i moje obitelji, otišla sam sama u New York i zakucala na vrata jedne od najmoćnijih modnih agencija u svijetu. Nakon samo 10-ak minuta ponuđeno mi je potpisivanje ugovora s njima.

Jesi li se oduvijek htjela baviti modelingom? Što te najviše iznenadilo u tom poslu?

Moj najveći san je bio da postanem model! Iznenadila me brzina kojom su se stvari dogodile, moj život je promijenjen preko noći. U modi nema stajanja, odmora niti kratkog predaha. Ovo je ozbiljan i težak posao. To je ono što nisam znala, niti mogla zamisliti, prije nego što sam zaplovila u taj svijet.

Mijo Mihaljčić

Roberto Cavalli proljeće 2014.

Iza tebe su uistinu mnoge prestižne revije i naslovnice. Koja ti je najdraža revija koju si nosila, a koje snimanje bi izdvojila kao omiljeno?

Teško mi je izdvojiti najdražu reviju ili snimanje, sve su to moje "pobjede" u kojima zaista uživam.

Postoji li osoba koja te najviše impresionirala?

Impresionirana sam cijelim modnim svetom! Naravno da mi je velika čast bilo upoznavanje i suradnja s Karlom Lagerfeldom, Donatellom Versace, Miuccijom Pradom, Tomom Fordom, Phoebe Philo, Patrickom Demarchelierom, Marie Amelie Sauve...

Mijo Mihaljčić

Iceberg proljeće 2014., Marc by Marc Jacobs proljeće 2014.

Kako je biti u backstageu s nekim od najpoznatijih svjetskih modela, s kime si se najviše družila?

U početku mi je bio veliki doživljaj vidjeti svjetske modele, sjediti s njima. Sada je to potpuno drugačije. Često se viđamo, radimo zajedno, pričamo i družimo se.

Kada bi morala izdvojiti top tri omiljena trenutka u dosadašnjoj karijeri koji bi oni bili?

Chanel Cruise u Singapuru, snimanje Zara kampanje, Prada i Miu Miu revija.

Mijo Mihaljčić

Zara

Kako to da si odlučila studirati pravo? Želiš li se time baviti jednoga dana?

Pravo i moda - to sam ja! Trenutno pauziram studiranje jer je nemoguće uskladiti oboje. Svakako planiram povratak studiranju jednog dana i ostvarim se kao pravnica. Možda čak i modna pravnica.

Što najviše voliš u Beogradu?

U Beogradu volim svoju obitelj, prijatelje, okruženje. Volim beogradski mentalitet, način života, humor i beskrajno pozitivnu energiju usprkos svim materijalnim i drugim problemima. Da ne živim u New Yorku, živjela bih u Beogradu!

Mijo Mihaljčić

Stella McCartney

Kakav stil preferiraš  u slobodno vrijeme?

Po horoskopu sam blizanac, u podznaku također. Mislim da je to ono što me opisuje, što mi dozvoljava da budem drugačija, da sam sklona promjenama. Upravo je takav moj stil, koji varira od sexy djevojke do tomboya, prelazeći sve stilove u koje sam se "uvukla" kroz posao.

Mijo Mihaljčić

Iceberg

Omiljena glazba?

Slušam sve, samo da je glazba dobra i da me pokreće!

Koji bi svoj san htjela ostvariti u budućnosti?

Netko sam tko stalno sanjari. Težim k ostvarenju svakog sna, to su moji motivi za život.

Mijo Mihaljčić

Elle Srbija

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više