Search

Stella McCartney proljeće/ljeto 2014.

Stella McCartney proljeće/ljeto 2014.

Jednostavnost i zaigranost elegancije

Tekst: BURO.


Stellu McCartney nije zaobišla sveopća floralna manija niti prozirnost tkanina koje viđamo gotovo na svim revijama. No, ona je uspjela sve objediniti i ostati vjerna sebi bez upotrebe prevelike količine printa. Na pozadini cvjetnog ludila koje je zahvatilo sve, ovakva smirena kolekcija čak i veseli.

Stella McCartney proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

Prva polovica kolekcije bila je toliko jasna i čista, da je samo jedan pogled na nju oduševljavao. Lepršava odijela, topovi bez bretelica i dvodijelne suknje, mat i prozirne, spojene na nekoliko mjesta. Stella McCartney nadahnjuje se sportom: hlače i jakne poput uniformi, američka školska uniforma, 'letterman jacket'... Takva jakna, srebrne metalik boje s efektom krokodilske kože i rukavima boje kože, bila je uistinu jedna od najupečatljivijih komada kolekcije.

Kao i uvijek, Stella se odlično poigrala paletom boja - sivom, plavom, bordo, bijelom i prekrasnom nijansom boje kože. Upravo je te boje bilo odijelo od uskih hlača i jednostavne bluze s trokutastim izrezom, koje je naprosto oduševilo sve prisutne.

Stella McCartney proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

U onom dijelu kolekcije u kojoj se pojavio floralni print siluete su bile maksimalno jednostavne, što je dozvolilo čistoću formi. Odijela i kombinirane suknje krasio je cvjetni print na laganoj svili. Zatim se svili pridružila čipka, ali sačuvane su jednostavne linije. Najkompliciranija je bila haljina sivo-plave boje na jedno rame u kojem je izašla Joan Smalls. Stella je ovdje spojila dva tipa čipke i dva različita printa cvijeća, što je naglašavalo zaigrani efekt, a svaki look je dodatno dopunila zanimljivim sunčanim naočalama i sandalama na petu.

Stella McCartney proljeće/ljeto 2014. (фото 3)

Stella McCartney proljeće/ljeto 2014. (фото 4)

Stella McCartney proljeće/ljeto 2014. (фото 5)

Stella McCartney proljeće/ljeto 2014. (фото 6)

Stella McCartney proljeće/ljeto 2014. (фото 7)

Stella McCartney proljeće/ljeto 2014. (фото 8)

Stella McCartney proljeće/ljeto 2014. (фото 9)

Stella McCartney proljeće/ljeto 2014. (фото 10)

Stella McCartney proljeće/ljeto 2014. (фото 11)

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više