Search

Stigla je nova kolekcija Marije Tarlać, imamo cijeli lookbook

Stigla je nova kolekcija Marije Tarlać, imamo cijeli lookbook

Tekst: BURO.


Ako ste u potrazi za finim pletivima, neodoljivim kariranim uzorkom i krojevima koji su istovremeno udobni, a naglašavaju žensku figuru – pravac u butik Marije Tarlać! Navikli smo da se na ovoj adresi mogu nabaviti komadi koji vješto balansiraju između odrednica casual i svečano. Svaka kreacija se u određenom stylingu može prilagoditi (skoro) svakoj prigodi i to je upravo ono što tražimo kada je u pitanju naša garderoba. Želimo odjeću koja je kvalitetna, nosiva i praktična u različitim situacijama. Zato nam je Marija postala omiljena istog trenutka kada je javnosti predstavila svoj koncept od kojeg ne odstupa godinama. Sada je pred nama nova kolekcija za jesen koja iznova donosi njen prepoznatljivi stilski senzibilitet, ovog puta uz male novosti.

Stigla je nova kolekcija Marije Tarlać, imamo cijeli lookbook (фото 1)
Stigla je nova kolekcija Marije Tarlać, imamo cijeli lookbook (фото 2)
Stigla je nova kolekcija Marije Tarlać, imamo cijeli lookbook (фото 3)
Stigla je nova kolekcija Marije Tarlać, imamo cijeli lookbook (фото 4)
Stigla je nova kolekcija Marije Tarlać, imamo cijeli lookbook (фото 5)

Kreacije s Tarlać potpisom često su izvedene u printu, a ove sezone ona se malo udaljila od uobičajenih floralnih i poigrala se leopard uzorkom, kao i s nekoliko varijanti kariranog printa. Boje prate nijanse kasne jeseni, od sunčane žute, preko zagasite crvene, sve do krem. Precizni krojevi i materijali koji su lagani i udobni za nošenje i ovog su puta u centru pažnje.

Stigla je nova kolekcija Marije Tarlać, imamo cijeli lookbook (фото 6)
Stigla je nova kolekcija Marije Tarlać, imamo cijeli lookbook (фото 7)

Sakoi su sada prešli u sekciju haljina, pa imamo mini haljinu, koja je zapravo sako s preklopom i to u crnoj, sivoj i bijeloj boji. Savršeno za one dane kada vam je potreban „styling u sekundi“ koji se uklapa uz svaki dress code: od poslovnih obaveza, do noćnih izlazaka. Kao i uvijek trik je u pravilnom doziranju modnih detalja koje Marija uvijek pušta da diktiraju karakter krajnje kombinacije. Ona je vrlo jednostavna kada su detalji u pitanju, pa je tako nastavila igrati se širokim modelom shopper torbe koju je uključila u ponudu prije nekoliko sezona. Ovog puta ponudila nam je varijantu u sivom kariranom tekstilu s kožnim krem ručkama koja, iako je vrlo efektna, lako može „naći zajednički jezik“ sa svim modnim komadima.

Stigla je nova kolekcija Marije Tarlać, imamo cijeli lookbook (фото 8)
Stigla je nova kolekcija Marije Tarlać, imamo cijeli lookbook (фото 9)
Stigla je nova kolekcija Marije Tarlać, imamo cijeli lookbook (фото 10)
Stigla je nova kolekcija Marije Tarlać, imamo cijeli lookbook (фото 11)

Iza lookbooka stoji fotografkinja Vedrana Vukojević, a glavna uloga pripala je manekenki Jeleni Tešić. Ovo su samo prijedlozi za stiliziranje jesenje kolekcije, jedva čekamo vidjeti stilsku kombinatoriku djevojaka po gradu. Mi smo već odvojili omiljene komade!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više