Search

Svi će nositi jakne s potpisom Bottege Venete

Svi će nositi jakne s potpisom Bottege Venete

Tekst: A.P.


Vjerojatno najpametnija stvar koju možete napraviti danas je maknuti se s Instagrama. Naravno u slučaju da želite prodisati i razmišljati svojom glavom bez da vam svaki “ekspert” ima nešto za nadodati iz svog dnevnog boravka. Upravo to je prije nekoliko mjeseci učinila kuća Bottega Veneta na veliko čuđenje brojnih obožavateljica brenda, ali i cijele modne i medijske branše. Razlog odlaska nije do kraja razjašnjen. Neki kažu da je zbog ekskluzivnosti, drugi kažu da je zbog misterije koju odlazak nosi, a ja kažem da je zbog kreativne kontrole nad vlastitim sadržajem i proizvodom. Sve što trebate znati o Bottegi saznat ćete iz njihovog fantastičnog online magazina koji je dostupan na njihovoj stranici i iz kolekcija koje Lee prezentira. Baš kao u stara dobra vremena. Informacija nije dostupna odmah i nije podložna instantnim komentarima u real-timeu što je problem s kojim su se mnoge kuće suočile za vrijeme svojih revija, a kada je javnost donosila “stručne” modne kritike u komentarima tijekom same revije..

Poučena tim iskustvima, nisam ostala previše iznenađena kada me je na Instagramu ovaj vikend dočekalo bezbroj komentara na reviju koji su bili u stilu “što je s Bottegom?”, “kakva je ovo kolekcija?”. Ljudi vjerojatno misle da je Daniel Lee trebao furati onu jednu istu torbu koja svima već izlazi na uši i istu siluetu do 2029. godine, (naravno u tom slučaju bi ga sasjekli i kazali da se stalno ponavlja). Među obožavateljima Bottege nema toliko obožavatelja Bottege. Ima puno obožavatelja torba i cipela. Ono što Lee radi, a da ne uključuje modne dodatke, je iznimno moderna, nosiva moda koja obuhvaća sve aspekte ženskog odijevanja, bilo da želite otići na koktel party, poslovni sastanak ili se odjenuti za svoj gušt.

Nova kolekcija je inspirirana američkom modom i to njihovim poznatim ležernim stilom koji je uvijek praktičan i nosiv. Lee se divno igra s volumenom što je posebno primjetno na jaknama/kaputima koji su garantirano best seller kolekcije. Oversized je moment koji je prisutan već neko vrijeme u kolekcijama i sigurno je da ga je pandemija dodatno pogurala jer smo svi željeli udobnost prije svega ostalog. Traper kao sastavni dio američke radničke uniforme je također prisutan u oversized formi kroz komplete jakni s oblim ramenima i baggy traperica u tamno plavoj, blijedo žutoj, blijedo zelenoj i ispranoj sivoj. Upravo je isprano siva ili “acid grey” glavna boja koja se provlači kroz kolekciju i koristi se kao platno za akcente u drugim jarkim bojama. Serija haljina je također inspirirana sportom i nalikuju dekonstruiranim opravama za tenis. Što se dodataka tiče Lee je majstor igre i to svi znamo. Natikače, gojzerice ali i tenisice su ono što ćemo sigurno viđati na društvenim mrežama. Naglasak će siguro biti na tenisicama. Vrijeme je da se i Bottega ubaci u tu unosnu igru.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više