Search

Tjedan visoke mode za jesen/zimu 2021. u Parizu označava povratak na piste

Tjedan visoke mode za jesen/zimu 2021. u Parizu označava povratak na piste

Tekst: BURO.

Mašta iznad praktičnosti, basnoslovno skupe večernje haljine, oblaci tila. Visoka moda je uzbudljiva i sama za sebe, ali ovaj srpanj će biti poseban pošto označava i njen povratak na piste. Tjedan visoke mode u Parizu trajat će sedam dana, organizirat će je Fédération de la Haute Couture et de la Mode u Parizu, i bit će među prvim tjednima mode koje će se organizirati uživo od početka pandemije (od rujna prošle godine nijedna velika revija nije održana u Parizu). Ovaj put, Tjedan visoke mode bit će hibridna ekstravaganca koja će uključivati i digitalne prezentacije i one uživo. Donosimo vam sve što trebate znati o prezentacijama haute couture kolekcija za jesen/zimu 2021.

LOkacija, LOkacija, LOkacija

Ove godine, Valentino je objavio da će svoju narednu kolekciju visoke mode prikazati u Veneciji zato što, po riječima kreativnog direktora Pierpaola Picciolija, ovaj talijanski grad "vibrira umjetnošću, muzikom, arhitekturom, filmom i svim stvarima koje imaju veze s kreativnošću."

U Parizu, gradu u kojem se rodila visoka moda, Alaïa će prikazati svoju prvu kolekciju pod kreativnom palicom Pietera Muliera. Ovaj dugo očekivani debi će se desiti 4. srpnja, na otvaranju Tjedna visoke mode u Parizu. Na manifestaciji će biti prikazana i kolekcija Ralph Rucci of RR331, kao i Chanel, a za sada je upravo Chanel jedini veliki brend koji je potvrdio da će postaviti reviju uživo.

BALENCIAGA SE VRAĆA

Pre 53 godine, legendarni Cristóbal Balenciaga, osnivač istoimenog brenda zatvorio je svoju kuću visoke mode. Imenovanjem Demne Gvasalije na mjesto kreativnog direktora, brend Balenciaga je najavio i ponovno otvaranje ateljea visoke mode, a prva kolekcija bit će prikazana upravo u srpnju. Gvasalia kaže da je "visoka moda način istraživanja kreativne slobode" i vraćanje "moderne verzije Balenciage na izvor njenog nastanka." Povratak korijenima ogleda se i u tome što je brend restaurirao originalni salon u kojem je sam Cristóbal stvarao svoje zadivljujuće komade.

ispisivanje povijesti

Za sada znamo da će se dogoditi jedan modno-povijesni trenutak: Kerby Jean-Raymond će biti prvi afroamerički dizajner koji će svoju kolekciju prikazati na Paris Haute Couture Week. Jean-Raymond je kreativni direktor svog brenda Pyer Moss i pozvan je kao gost, na poziv Chambre Syndicale, tijela osnovanog 1868. godine i odgovornog za procjenu toga ispunjava li neki brend kriterije "prave visoke mode."

Tjedan visoke mode za jesen/zimu 2021. u Parizu označava povratak na piste (фото 1)
COURTESY OF PYER MOSS' COLLECTION 3

Lansiran 2013. godine, Pyer Moss spada u kategoriju luxury streetweara i spaja luksuz s modernim senzibilitetom. Njegov osnivač u svojoj estetici spaja politiku s modom i često unosi američko nasljeđe i povijest u svoj dizajn.

Prva indijska dizajnerica pozvana da sudjeluje na manifestaciji je Vaishali Shadangule, a brend iza kojeg stoji zove se Vaishali S i također će održati reviju uživo u Parizu. Shadangule kaže da ovo vidi kao mogućnost da indijske tekstile i tkanja prikaže ostatku modnog svijeta: "Želim cijelom svijetu pokazati da Indija ima jako puno toga za ponuditi."

Ovaj članak prvobitno je objavljen na buro247.com

Related articles

Buro 24/7 Selection

više