Search

Tko je Lila Grace, kći Kate Moss i nova velika nada modnog svijeta?

Tko je Lila Grace, kći Kate Moss i nova velika nada modnog svijeta?

Roditeljske veze u kombinaciji s neosporivim talentom stvaraju novu zvijezdu modelinga

Tekst: M.M.


Iako se umirovila s modnih pista, Kate Moss i dalje radi punom parom. Samo je ove jeseni odradila nekoliko izuzetno unosnih angažmana kao što je snimanje kampanje za talijansku modnu kuću Giorgio Armani, kao i one za kuću svog prerano preminulog prijatelja Alexandera McQueena pa je zapravo teško povjerovati da je njezin fokus zapravo prešao na nešto drugo. Britanski supermodel je, naime, prije nekoliko godina u Londonu otvorila Kate Moss Agency, talent agenciju u čije se članove ubrajaju i glazbenica Rita Ora te glumica Gwendolin Christie, poznatija kao Sir Brienne od Tartha, ali i Kateina 17-godišnja kći Lila Grace, nova velika nada modnog svijeta.

Punog imena Lila Grace Moss Hack, uz maminu se pomoć nedavno počela "muvati" po ozbiljnim modnim krugovima, sjediti u prvim redovima prestižnih modnih revija, a ove je jeseni dobila i prvi veliki beauty angažman - postala je zaštitno lice za Marc Jacobs Beauty.

Kendall Jenner, Jean Cassegrain, Lila Moss, Kate Moss i Julianne Moore na Longchamp SS20 reviji

Kampanja koju je snimio britanski fotograf David Smith ekskluzivno će biti predstavljena kroz kanale britanske robne kuće Harvey Nichols i to počevši s 11. listopadom.

"Obožavam njegov make up! Pogotovo bronzere. Make up ti može pružiti samopouzdanje i učiniti da se osjećaš bolje u vlastitoj koži", izjavila je Lila Moss te otkrila kako je snimanje kampanje u New Yorku za nju bilo vrlo zabavno iskustvo, pogotovo zato što Marca poznaje oduvijek, a o frizeru Guidu Palau od mame puno sluša od malena tako da se u cijeloj priči vrlo lako snašla.

Kao kći možda najslavnije manekenke svih vremena i Jeffersona Hacka, suosnivača Dazed Medije i editorial directora koji nadzire izdanja Dazed & Confused, Dazed Digital, AnOther Magazine i Another Man. Hack je, također, radio za U2 kao kreativni konzultant, autor je nekolicine knjiga, a u suradnji s konglomeratom LVMH pokrenuo luxury video platformu NOWNESS koja danas obrađuje cijeli spektar tema donoseći tako najnovije i najzanimljivije iz svijeta mode, glazbe, gastronomije, umjetnosti, dizajna…

Tada 26-godišnja Kate Moss i Jefferson Hack upoznali su se 2001. kada ju je intervjuirao za Dazed and Confused, a njegove su prve riječi upućene Kate navodno bile – smrdiš po pišalini. Tom ju je neobičnom i za početak intervjua prilično neuobičajenom rečenicom očito i osvojio jer su manekenka i novinar neposredno nakon toga i prohodali, a svega godinu dana kasnije rodila se Lila Grace. Moss i Hack su se vrlo brzo razišli, no ostali su dobri prijatelji, a tome u prilog govori i činjenica da je Lilin otac 2011. prisustvovao vjenčanju Kate Moss i Jamieja Hincea.

S obzirom na to tko joj je otac ni ne čudi što je krasila naslovnicu prošlogodišnjeg zimskog izdanja tatinog Dazeda koju je, kao i cijeli editorijal unutar magazina, snimio legendarni Tim Walker.

No to joj nije prva naslovnica nekog prestižnog izdanja. Prvu, pak, mora zahvaliti mami s kojom je 2016. pozirala za naslovnicu talijanskog Voguea što joj je pomoglo da si priskrbi angažman za britanski beauty lanac Braid Bar, a u konačnici, i da skupi dovoljno iskustva za "ozbiljnije" angažmane kao što je kampanja za beauty liniju Marca Jacobsa koji za Lilu ima samo riječi hvale.

"Prije snimanja mama mi je rekla 'Slušaj što ti govore i radi to što kažu da radiš'. Bilo je malo zastrašujuće, ali i ohrabrujuće to što Marcu i cijelom timu mogu u potpunosti vjerovati. Ali mislim da je najbolja lekcija koju sam od mame dobila jest da naporno radim, budem pristojna prema svima koje upoznam i da mi uvijek bude ugodno u svemu što radim", izjavila je Lila.

Uz ovakve roditeljske savjete (možda bitnije, veze) te visoke, oštre jagodične kosti, besprijekornu put i vilinsku kosu, karijera u modelingu joj je zagarantirana. Ostaje jedino pitanje hoće li možda nadmašiti mamu – ionako svi komentiraju da izgleda baš poput nje u mladim danima…

Leave a comment

više