Search

Tko su klinci koji su modnim urednicama ukrali mjesta u prvim redovima?

Tko su klinci koji su modnim urednicama ukrali mjesta u prvim redovima?

Kako su "milleniali" preuzeli Tjedne mode


Image: D&G Instagram,
Büro 24/7 Arhiva

Modni je mjesec tek završio, dojmovi se još sliježu, a mediji prenose tko je sjedio u prvim redovima. Naslovnice pune Lily Rose Depp, Jaden i Willow Smith, Kaia Gerber, Frances Bean Cobain... Je li itko iz ove ekipe uopće punoljetan?

Kao u nekoj sceni iz "Tračerice" (Gossip Girl) djeca bogatih roditelja popunila su prve redove. Kći Vanesse Paradis i Johnnyja Deppa i jedna od Lagerfeldovih muza, Lily-Rose Depp (17), bila je glavna zvijezda na Chanelovoj reviji. Svi su je fotografirali baš kao i Frances Cobain (24) kći Courtney Love i Kurta Cobaina. Djeca Willa Smitha i Jade Pinkett Smith, Willow (16) i Jaden (18) partijaju s Olivierom Rousteingom, kći Cindy Crawford, Kaia Gerber (15), puni naslovnice najznačajnijih modnih magazina, Madonnina kći, Lourdes Leon (19) dolazi na sve veće revije baš kao i Kylie (19) i Kendall Jenner (20). Činjenica je da su milleniali iliti pripadnici generacije Z koji su se rodili sa smartphoneom u ruci, vladari društvenih mreža i njihove objave na Instagramu zlata vrijede. I brojevi to pokazuju - najpraćenija osoba na Instagramu sa čak 101 milijunom followera jest Selena Gomez (24), a s njom su u top 10 najpraćenijih osoba i Taylor Swift (25), Ariana Grande (23), Justin Bieber (22) i Kylie Jenner. Statistika je vrlo jasna.

Koliko modnoj industriji znače milleniali najbolje je možda došlo do izražaja na posljednjoj reviji Dolce&Gabbane održanoj u Milanu prije desetak dana. Domenico i Dolce, vječni zaljubljenici u mladost i ljepotu, odlučili su kako će čitav prvi red prepustiti skupini milleniala koji postaju profitabilniji gost od svojih poznatih roditelja. Najbolje kadrove s revije su na svojim Instagram profilima tako dijelili kći Lionela Richieja i navodna djevojka Justina Biebera, Sofia Richie (18), sin Juda Lawa, Rafferty Law (19), sinovi Pamele Anderson, Brandon (20) i Dylan Lee (18), kći Sylvestera Stallonea, Sistine Stallone (17), unuka Diane von Furstenberg, Talita von Furstenberg (17), bivša djevojka Brooklyna Beckhama, Sonia Ben Ammar (17), djevojka Jadena Smitha, Sarah Snyder (21) i još nekoliko bogatih nasljednika, modela i fenomena na društvenim mrežama kao što su Luka Sabbat (18), Zara Larsson (18), Isabel Getty (22), i Sonia Ben Ammar (17). W Magazine je izračunao kako svi zajedno na društvenim mrežama mogu doprijeti do 15 milijuna ljudi. Impresivno.

Brandon Thomas Lee, Sonia Ben Ammar, Isabel Getty, Talita von Fürstenberg, Rafferty Law, Zara Larsson, Luka Sabbat

No, još je impresivnije i gotovo nevjerojatno da su Domenico i Dolce, kako bi oslobodili mjesta za mladu elitu, urednicu stila u Marie Claire, Des Lewis, modnu urednicu britanskog Ellea, Anne-Marie Curtis, i modnu urednicu britanske Grazije, Rebeccu Lowthorpe, smjestili u drugi red. Zašto bi uopće i marili za recenzije koje jedva više itko i čita kada će samo jedan post Sarah Snyder na Instagramu biti dovoljan da dođu do publike od gotovo milijun ljudi. Zamislite što tek onda može učiniti Instagram post nekog iz klana Kardashian-Jenner. To je budućnost oglašavanja.

Nedvojbeno je da će ova skupina klinaca iz visokog društva obilježiti zbivanja na modnoj sceni u narednih nekoliko godina. Već sada dizajneri razmišljaju o važnosti takvih osoba u svom društvenom krugu, revije Oliviera Rousteinga ili pak Riccarda Tiscija ne prolaze bez stotina fotografija sestara Jenner. Karl Lagerfeld pazi da su fotografi uvijek u blizini njegovih miljenica Lily-Rose Depp i Willow Smith, a Victoria Beckham svoju mladu popularnu djecu obavezno posloži u prvi red baš kao i Burberryjev Christopher Bailey koji ih je angažirao za svoje kampanje već nekoliko puta. No, što je sa strukom? Hoće li spomenuti klinci doista izgurati modne urednike i kritičare s Tjedana mode? 

Presley Gerber, Carine Roitfeld, Kaia Gerber

Anna Wintour i Carine Roitfeld vide što se događa i čvrsto se drže mladih modela kao što su Gigi (21) i Bella Hadid (19), Kaia Gerber i njezin brat Presley (17), na naslovnice svojih magazina stavljaju Kardashiane i u prvim redovima nastoje sjediti blizu njih. No, pitanje je što će se dogoditi kroz nekoliko sezona kada milleniali doista preuzmu modni svijet i kada se pojave još mlađe generacije koje ćete čuti kako govore "Tko je Anna Wintour?". To je neminovno, a vrlo je izgledno i kako bi s tom smjenom generacija kritika mogla propasti. Koga briga što je rekla Suzy Menkes ako Kylie Jenner kaže da su nove Rousteingove trakaste haljine sjajne? Baš nikoga. Petnaest milijuna ljudi će vidjeti reviju Dolce&Gabbane bez da su otvorili Vogueovo web izdanje, a kamoli platili print. A što će biti s kritikom? Na to pitanje još nitko ne zna odgovor.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više