Traži

Tko sve stoji iza moćnih kreacija koje Solange nosi u spotu za "Cranes in the Sky"?

Matija Čop, Nadine Goepfert, Marie Yat, Ryan Roche, LOQ


Fotografija: Instagram

Za razliku od svoje sestre Beyoncé koja u spotovima nosi Cavalli, a na dodjele nagrada dolazi odjevena u Givenchy, Solange koristi svoje ime za promociju mladih dizajnera i nešto drugačije mode

U svom nedavno objavljenom spotu za pjesmu "Cranes in the Sky" Solange tako nosi neobične komade, od predimenzionirane ružičaste jakne s početka spota preko topa od lišća banane, do pamučnog donjeg rublja. Osim njezinog sjajnog glasa, teško je primijetiti takve upečatljive komade odjeće od kojih svaki nosi neku posebnu priču. No, tko stoji iza tih moćnih kreacije koje Solange još moćnije nosi?


Nadine Goepfert

Tridesetogodišnja njemačka dizajnerica tekstila za Solange je kreirala, sada već slavnu, ružičastu jaknu u kojoj se pjevačica pojavljuje na početku spota. Goepfert je komad kreirala kao dio svoje kolekcije "The Garments May Vary" u kojoj je koristila tkanine koje "pamte" pokrete osobe koja ih nosi. Svi njezini komadi su na granici između odjevnog predmeta i skulpture, a ovu jaknu od memory pjene Solange u spotu i nosi kao kakvu skulpturu, bez ikakvog dodatnog stylinga osim frizure. Zanimljiva je činjenica koju je Goepfert otkrila za Viceov i-D, a ta je da je Solnage ovaj komad htjela nositi već ranije ove godine na Met Galu, no s obzirom na to da on teži čak 4-5 kilograma, morala je odustati od toga. No, spot za "Cranes in the Sky" pokazao se još boljom prigodom za nošenje ovog neobičnog komada. Rad Nadine Goepfert možete pogledati na njezinom webu.

A photo posted by Solange (@saintrecords) on


Matija Čop

Između ostalih mladih dizajnera, Solange je za novi spot izabrala i komad našeg Matija Čopa. Pjevačica nosi komad iz njegove kolekcije Object 12-1. Radi se o kolekciji o kojoj su pisali značajni svjetski mediji kao što su Not Just A Label, Dezeen i Design Milk, a koja je nastala multipliciranjem komadića spužvastog materijala koje je dizajner zatim spajao u odjevne forme bez šivanja ili upotrebe ljepila. Solange u novom spotu za "Cranes in the Sky" nosi bijeli komad A kroja koji je Čop predstavio unutar kolekcije, što je još samo jedan u nizu njegovih inozemnih uspjeha. U spotu za pjesmu "G.U.Y." komade iz njegovih kolekcija Object 12-1 i City Lace nosile su plesačice Lady Gage, a njegovi se komadi pojavljuju i u posljednjem nastavku filmskog serijala "Igre gladi". Čop trenutno studira dizajn ženske odjeće na londonskom Royal College of Art, a njegov rad možete pogledati na Not Just A Label.

A photo posted by matijacop (@matijacop) on


Ryan Roche

Američka dizajnerica Ryan Roche već je kreirala komade za neke poznate osobe poput Julianne Moore, Maggie Gyllenhaal i Kendall Jenner, a spotu za "Cranes in the Sky" pridonijela je pamučnim bodijima koje je osmislila za Solangeine pjevačice. Izradila ih je od stopostotnog kašmira u ružičastim i bež nijansama koje su se savršeno uklopile u atmosferu koju je pjevačica htjela postići unutar spota. Ryan Roche svoj rad od ove godine predstavlja i na Tjednu mode u New Yorku, a možete je pratiti na njezinim službenim stranicama.

A photo posted by Ryan Roche (@ryanrocheny) on


Marie Yat

Osim Ryan Roche, za Solangein spot je donje rublje kreirala i Marie Yat koja se primarno i bavi dizajnom donjeg rublja. Na Solangeinim je plesačicama njezino asimetrično pamučno donje rublje izgledalo sjajno. Vrlo je bazično, no istovremeno savršeno prianja uz tijelo i ističe njegove konture na najbolji mogući način. Njezin rad možete pratiti, pa čak i kupiti na njezinim službenim stranicama.

A video posted by MARIEYAT (@_marieyat_) on

LOQ

Solange je za "Cranes in the Sky" izabrala i jedan brend cipela. Radi se o američkom brendu LOQ koji svoju obuću proizvodi u Španjolskoj. Njihove Xavi sandale Solange je odabrala za scenu u kojoj sjedi na deblu odsječenog drveta u ružičastoj haljini. I njihov rad može se pratiti putem njihovih službenih stranica.

A video posted by LOQ (@loq) on

 

Uz spomenute dizajnere, za "Cranes in the Sky" je jedan komad od dugih zlatnih resa kreirala i Solangeina i Beyoncéina majka, Tina Knowles-Lawson, dok se u dizajnu okušala i sama Solange kreiravši haljinu od nekoliko desetaka metara ljubičaste vune.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor