Traži

Što smo mogli vidjeti na ovosezonskom Fashion Weeku Zagreb?

Što smo mogli vidjeti na ovosezonskom Fashion Weeku Zagreb?

Marka by Marija Cvitanović, Georgia Hardinge, Kitty Joseph...


Fotografija: Foto: Maja Brčić

Završila je još jedna sezona Fashion Weeka Zagreb gdje smo mogli vidjeti što nam je novog pripremilo oko petnaestak dizajnerskih imena. Osim domaćih, među kojima su jedne od najiščekivanijih kolekcija bile one brendova Lane Biondić i Marije Cvitanović, Fashion Week Zagreb ugostio je i svjetska imena poput Georgie Hardinge te Kitty Joseph. Donosimo vam pregled dizajnerskih trendova i komada koje smo vidjeli na pisti.

Pastelna ženstvenost

Nježne nijanse, poput boje pudera, baby plave i žute već nekoliko sezona vraćaju se na trend liste mnogih. Na pisti Fashion Weeka Zagreb mogli smo ih vidjeti uistinu mnogo. Haljine srednje dužine ili mini modele nadopunjavali su komadi poput prsluka ili ležerne jakne. Prava proljetna nostalgija.

Proljetni print

Iako je print uobičajena pojava, osobito kada se radi o proljetnim kolekcijama, inspiracija je neograničena. Prepoznatljiva po otkačenom dizajnu, Kitty Joseph, prikazala je pravu poslasticu za fashioniste, dok je nešto malo smireniju i diskretniju viziju donijela Georgie Hardinge u svojim kratkim i dugim haljinama. Komadi koji vladaju našim garderobama u toplije dane neće tako brzo dosaditi.

Maxi modeli

U najvećem smo broju ova četiri dana svjedočili dugim ljetnim haljinama i suknjama. Od užih do lepršavih modela, mogli smo vidjeti i casual varijante, ali i one stvorene za crvene tepihe. Najčešće naglašenog struka ili bez rukava, sigurni smo kako ovi modeli imaju velik broj obožavateljica. Dobra vijest je kako u slučaju domaćih i stranih imena izbora uistinu ima na pretek.

Bijeli twist

Za bijele kombinacije od glave do pete odluče se rijetki na našoj sceni, ali zato dizajneri obožavaju ovakve lookove za pistu. Zanimljivo je kako su svi bijeli modeli na pisti Fashion Weeka Zagreb imali neki pomaknuti detalj. Dok je poznati inozemni brend Hemyca osvojio svojim dizajnom, mogli smo vidjeti i slojevitost, transparentne detalje, bijelu u kombinaciji s jarkim nijansama...

Moć detalja

Zadnju večer revija zatvorila je kolekcija Marije Cvitanović i njezinog brenda Marka. Marija je predstavila snažne komade koji podsjećaju na muške modele sakoa na kojima se poigrala detaljima u crvenoj i plavoj boji, zatvaračima te prorezima. Pregršt detalja na asimetričnim modelima vidjeli smo kod Artiđane, a pratile su ih aktovke Bags by Kristina.

Vječni 'must'

Crnih haljina nikada dosta u ormaru. Mini, pripijene, A-kroja ili asimetrične - volimo ih neovisno o sezoni. Ipak, nekako smo više ovisni o njima hladnijih dana. Za ove modele ne morate čekati proljeće, a ukoliko se volite izdvajati iz mase, svidjet će vam se dizajn Ane Kujundžić. Za klasičarke i ljubiteljice pravih malih crnih haljina tu su S-dress i Georgia Hardinge.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar