Search

Tri najpopularnija modela Ray-Ban naočala

Tri najpopularnija modela Ray-Ban naočala

Legende stila


Image: buro247.ua

Donosimo vam tri legendarna modela sunčanih naočala omiljenog brenda Ray-Ban i otkrivamo u čemu je tajna njihove popularnosti

Ray-Ban Round Metal – Okrugli metalni model

Ovaj okrugli model imali smo prilike vidjeti gotovo svugdje, od retro fotografija Johna Lennona do street style fotografija Nicka Woostera, Kate Moss, Behati Prinsloo, Care Delevingne i Adama Levinea.

Tri najpopularnija modela Ray-Ban naočala (фото 1)

Ovaj uniseks model odlično pristaje svim oblicima lica, a mi vam savjetujemo novu verziju popularnog modela koju smo imali prilike vidjeti u proljetnoj kolekciji brenda Ray-Ban – Folding Round Metal. Izgledom podsjeća na klasični 'round metal' model, ali posebnost ovog modela jest što se može preklopiti. 

Tri najpopularnija modela Ray-Ban naočala (фото 2)

Ray-Ban New Wayfarer

Prvi val slave ovog modela krenuo je s filmom "Buntovnik bez razloga" koje je u filmu nosio zgodni buntovnik James Dean. Isti model voljela je i Audrey Hepburn u "Doručku kod Tiffanyja", a one su bile omiljeni model naočala i slavnog američkog predsjednika Johna F. Kennedyja. Do danas je Ray-Ban Wayfarer model dosegao razinu kulta pa ga vole gotovo svi, od celebrityja, među kojima se posebno ističu Tom Cruise, Pharrell Williams, sestre Olsen, Emma Watson, Matthew McConaughey, Leonardo DiCaprio, pa sve do običnih smrtnika. 

Tri najpopularnija modela Ray-Ban naočala (фото 3)

Ove je godine Ray-Ban lansirao i nekoliko novijih verzija klasičnih Wayfarer naočala pa možete odabrati Wayfarer 2132 u smeđoj boji ili, pak, ukrašene motivom sitnih perlica s nešto manjim lećama.

Drugi model Ray-Ban Wayfarer Denim 2140 dolazi u nekoliko različitih boja: crnoj, plavoj, narančastoj, ljubičastoj, zelenoj i sivoj, a glavna karakteristika ovog modela jest to što je okvir presvučen slojem trapera, a dostupan je u ograničenim količinama. 

Ray-Ban Aviator

Godine 1936. tvrtka Ray-Ban dizajnirala je poseban model za vojne pilote koji je nazvala Aviator. Budući da piloti zbog sunčevih zraka nisu mogli vidjeti komandnu ploču zrakoplova te im obične sunčane naočale nisu im pružale dovoljnu vidljivost, tvrtka Ray-Ban osmislila je inovativan model sunčanih naočala s lećom od mineralnog stakla i anatomski udobnim okvirima koji će se pokazati kao idealno rješenje problema. 

Za vrijeme 2. svjetskog rata sve su novine prenijele fotografiju generala Douglasa MacArthura na Filipinima koji je nosio model sunčanih naočala Ray-Ban Aviator sa zelenim lećama i zlatnim okvirom. U 60-ima ovaj su model proslavili i Beatlesi, a 80-ih je doživjela pravi bum te se mogla naći u gotovo svačijem domu. 

Tri najpopularnija modela Ray-Ban naočala (фото 4)

Ove sezone Ray-Ban predstavlja model Aviator 3523 029/71. Klasična zelena staklena leća G-15 uokvirena je laganim, ali iznimno čvrstim okvirom od mješavine titana i nikla.

Tri najpopularnija modela Ray-Ban naočala (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više