Search

Tri stvari koje trebate znati o mladoj pobjednici LVMH natječaja

Tri stvari koje trebate znati o mladoj pobjednici LVMH natječaja

Evo što možemo očekivati od Marine Serre


Image: Marien Serre Instagram

Modni svijet ovih dana bruji o Marine Serre, 25-godišnjoj modnoj dizajnerici i novopečenoj dobitnici prestižne LVMH nagrade za mlade dizajnere, a evo što sve o njoj trebate znati

Prije nekoliko dana je objavljeno da je Marine Serre, 25-godišnja francuska dizajnerica, proglašena pobjednicom ovogodišnjeg LVMH natječaja za mlade dizajnere i to od strane žirija u kojem sjede Jonathan Anderson, Nicolas Ghesquière, Marc Jacobs, Karl Lagerfeld, Humberto Leon, Carol Lim, Phoebe Philo i Riccardo Tisci. To joj je donijelo jednogodišnje mentorstvo stručnjaka iz LVMH grupacije i nagradu od 300 tisuća eura, ali i instantnu slavu. U nastavku smo izdvojili tri ključne stvari koje trebate znati o ovoj dizajnerici i zašto trebate obratiti pažnju na njezin rad.

Nije završila nijednu od top tri dizajnerske škole

Dosadašnja tri pobjednika LVMH natječaja bili su studenti slavnog londonskog Saint Martinsa, ali Marine Serre nije došla ni sa Saint Martinsa, ni s njujorškog Parsonsa, ni s antwerpenske Kraljevske akademije. Diplomirala je prošle godine na Academy of La Cambre Mode u Bruxellesu i to kao jedna od najuspješnijih studentica svoje generacije. Već je tijekom studija počela raditi za velike modne kuće i graditi vlastiti brend kroz koji je uskom krugu modnih znalaca postala poznata po svojoj sportskoj odjeći s motivima preuzetim iz islamske religije.

Radila je za najveće modne kuće u Parizu

Serre je već tijekom studija shvatila da nema vremena za gubljenje i počela se prijavljivati na ozbiljne pozicije u velikim tvrtkama. Istovremeno je tako briljirala na fakultetu i radila za kao asistentica stilista za visoku modu u tvrtkama Fred Sathal i On aura tout vu, te za ready-to-wear u tvrtkama Annemie i Alexander McQueen. To joj je otvorilo put prema još većim brendovima i uskoro je dobila posao kod Martina Margiele, a onda i u Dioru dok je na njegovom čelu sjedio Raf Simons (koji je ove godine proglašen najboljim američkim dizajnerom!). A nakon svega toga, Serre je napustila Dior i postala dio dizajnerskog tima o kojem sanjaju svi mladi dizajneri, onom Demne Gvasalije u Balenciagi. 

Njenu odjeću već sada nose poznate žene

Iako joj je tek 25 godina i iza sebe ima tek dvije priznate kolekcije (koje su osvojile brojne nagrade!), Serre je svojim talentom i radom uspjela doći i do Hollywooda. Tako su njezine komade već isprobale Isabelle Huppert i Ariana Grande, a tko zna koliko je još poznatih žena nosilo komade koje je Serre dizajnirala iza zatvorenih vrata u Balenciagi. Sigurno je samo da je ovo tek početak njezine dominacije svjetskom modnom scenom i jedva čekamo vidjeti što će nam iduće pripremiti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više