Search

U čemu leži popularnost Kate Middleton?

U čemu leži popularnost Kate Middleton?

Vojvotkinja od Cambridgea miljenica javnosti

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ru

Kada se prekjučer vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton pojavila na izlazu krila bolnice St. Mary's s princom Williamom i malenim sinom na rukama, svi su se odmah prisjetili princeze Diane koja je na istom tom mjestu stajala prije 31 godinu. Povezala ih je i plava haljina na bijele točkice u kakvu su obje bile odjevene, ali ujedno i napravila razliku među njima.

Kate u laganoj ljetnoj strukiranoj haljini Jenny Packham (šivanoj po narudžbi) koja otkriva njenu liniju, gotovo je potpuna suprotnost širokoj Dianinoj haljini iz 1982. godine. Ne samo zbog kroja haljine, nego i zbog prirodnijeg i sigurnijeg stava u javnosti, dok se u slučaju Diane osjećala određena nelagoda i smušenost zbog prvog pojavljivanja ispred fotografa. Kate je uistinu zablistala s ležernom frizurom i prirodnim make-upom, znajući da fokus niti nije na njoj, nego na malenom prijestolonasljedniku.

U čemu leži popularnost Kate Middleton? (фото 1)

Upravo u toj jednostavnosti leži i fenomen Kate Middleton - razlog zašto je svi obožavaju. Ona nije fashionistica, njene stroge haljine do koljena i kaputići iste boje, ravnog kroja i strukirani, izgledaju pristojno, ali ujedno i pomalo dosadno. Bez obzira na to što je njenu vjenčanicu izradila Sarah Burton, ona nikada nije odijevala upečatljive komade modne kuće Alexander McQueen, samo one suzdržane. Isto je i s gorespomenutim brendom Jenny Packham, ali i Erdem, Temperley London, Issa, Reiss, te svim ostalim najdražim brendovima vojvotkinje - sve je vrlo strogo, uredno, savršeno i predvidljivo. No, sve to idealno održava njenu osobnost - otvorenost, druželjubivost i prirodnost, i ujedno savršeno odgovara trenutačnom stilskom trendu. Njen običaj da odijeva jedne te iste klasične komade ne proizlazi iz politizirane želje da se poveže sa srednjom klasom, nego iz jednostavnog i iskrenog zadovoljstva minimumom, radije nego da demonstrira kraljevsko obilje.

U čemu leži popularnost Kate Middleton? (фото 2)

S jednostavnošću je povezan i jedan paradoks - teško ju je realizirati do kraja. Lako je biti ekstravagantan i ćudljiv poput Anne Dello Russo, ali pokušajte izaći iz rodilišta s takvim sjajem poput Kate, s tolikom uvjerljivom prirodnošću. Očarati svojom jednostavnošću ne može svatko, ali ona može. I to je upravo ono što je bilo svojstveno i princezi Diani. Baš je ona početkom 90-ih bila simbol minimalizma, u običnim trapericama i T-shirtici danju, a u glamuroznoj haljini noću. Kod nje se to spajalo s određenom nervozom i unutarnjim previranjima, ali upravo ona je stvorila iznimno popularan imidž moderne princeze. Kate među Britancima izaziva točno takav entuzijazam koji je Diana evocirala cijelog svog života.

U čemu leži popularnost Kate Middleton? (фото 3)

Samo u tom smislu možemo govoriti o Kate kao o novoj Diani. U kojoj mjeri je to njena priroda, a u koliko su za to zaslužni PR agenti, teško je reći, ali sudeći po njenom životu prije titule, nije alterirano puno od njene stvarne osobnosti. Svijet se od Diane promijenio, mnogo je slobodniji i tim više Kate ne mora probijati neke barijere koje je Diana morala. Sada uistinu može pokušati realizirati san mnogih, o miloj djevojci koja se udala za princa da bi živjela sretno do kraja života, a mi joj to iskreno želimo.

U čemu leži popularnost Kate Middleton? (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više