Search

Victoria Beckham proljeće/ljeto 2014.

Victoria Beckham proljeće/ljeto 2014.

Sportska elegancija

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ru (Dunja Zakarova)

Victoria Beckham se u novoj kolekciji nadahnula sportskim i svakodnevnim casual lookom u mladenačkoj varijanti. Takva inspiracija je netipična za uobičajeni look u kojem smo navikli gledati dizajnericu - elegantan, promišljen, savršen.

Sve je u novoj kolekciji slijedilo sportsku ideju - kroj, boje, forma. Ali dopunjeno s elegantnim klasičnim elementima, ponekad i uz retro motive. Victoria Beckham je izuzetno pragmatična, uvijek se poziva na estetiku koja ne može otjerati njene tradicionalne klijente. Primjerice, minice asimetričnog kroja su se sastojale od dva dijela - osnovnog "zvona" i suknjice s faldama koja je provirivala ispod nje, podsjećale su na dresove u kojima su tenisačice izlazile na teren 1920-ih/1930-ih godina. Neki modeli su gornji dio imali skrojen poput sportskog kupaćeg kostima. U kolekciji je predstavljeno i mnogo kombinacija topova i bermuda, a zbog detalja kao što su volani ili falde izgledali su ženstveno i čak romantično.

Dizajnerica nije pogriješila ni naglaskom na crno-bijele kombinacije, upravo one izgledaju najrazigranije. Kako bi naglasila takve kombinacije, među njih je dodala nijanse sive i crveno-smeđe. Nije zaboravila ni na široke mase te je kolekciju obogatila komadima jarko-ružičaste boje.

Victoria Beckham proljeće/ljeto 2014. (фото 1)

Cijeli dojam je u cijelosti vrlo svjež i sportski lagan te dinamičan. U nekoliko kombinacija korišten je i motiv trokuta, inspiriran origamijem. Spoj praktičnih i funkcionalnih bijelih te crnih kraćih hlača obilježeni su geometrijom, a kombinirani su sa širokim sakoima.

Bez obzira na više-manje javne citate nekih poznatih modnih kuća i njihovih kolekcija, Victoria Beckham se pokazala kao marljiva učenica. Nema sumnje kako kolekcija pretendira na komercijalni uspjeh, a zbog svoje pitkosti u tome će i uspjeti.

Victoria Beckham proljeće/ljeto 2014. (фото 2)

Victoria Beckham proljeće/ljeto 2014. (фото 3)

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više