Search

Znate li za ovaj popularni brend na Instagramu?

Znate li za ovaj popularni brend na Instagramu?

Maison Cléo: kako su mama i kći prodrmale svijet mode

Tekst: Dina Dončević


Image: Instagram

Društvene mreže zauvijek su promijenile način na koji šopingiramo - osim što se inspiriramo outfitama influencerica, na Instagramu postoji i velik broj brendova koji nude svoje proizvode. U bespućima explore feeda nije se tako lako istaknuti, ali upravo je to uspjelo minijaturnom francuskom brendu...

Maison Cléo brend je koji čine majka i kći, a za njihovom bijelom pamučnom košuljom s pufastim rukavima poludjele su svjetske ljubiteljice mode, od vlasnice portala Man Repeller Leandre Medine do modela Emily Ratajkowski. Hit komad širio se Instagram profilima influencericama poput virusa, a riječ je o modnoj marki koja nema baš nikakav marketing osim onog na društvenim mrežama.

Znate li za ovaj popularni brend na Instagramu? (фото 1)

Marie Dewet, 26-godišnjakinja zaposlena u Vestiaire Collectiveu (online dućanu koji prodaje dizajnerske second hand i vintage komade) obožavateljica je retro stila, dok je njezina majka Cléo školovana krojačica. One nisu obične amaterke koje su nešto "sklepale" i "opalile" fotku za Instagram, već zaljubljenice u modu kojima je društvena mreža poslužila kao poslovni alat. Mlađa članica dua, koji djeluje iz Lillea, zadužena je za prodaju i odnose s kupcima, dok starija dane i noći provodi u radionici.

U čemu je tajna?

Osim što nude jednostavne i udobne komade, koji odišu tako željenim francuskim šikom i jednostavno rečeno lijepi su, veliku pozornost posvećuju materijalima koje koriste. Radi se isključivo o prirodnim materijalima, pamuku, svili i lanu, koje nabavljaju od ostataka tkanina koje ne iskoriste couture kuće. Svi se komadi, koji kao da su ukradeni iz ormara Jane Birkin ili moderne stilske ikone Jeanne Damas, mogu šivati po mjeri, a sve funkcionira po principu koliko materijala - toliko i odjeće. Također, ispod svih modela bluzi, topova i suknji koji se nude u online dućanu stoji točno izračunata cijena - sukladno utrošenom materijalu i satima rada. Pa se tako, obožavana Agnes košulja vintage izgleda, izrađuje dva i pol sata od metra pamuka, čija cijena iznosi 11 eura te u konačnici košta 80 eura.

Znate li za ovaj popularni brend na Instagramu? (фото 2)

Nisu samo kvalitetni materijali i krojevi ono što ih izdvaja iz mase. Iza svakog komada stoji priča, a upravo je to ono što je "kupilo" velik broj obožavatelja. Primjerice, online dućan sredinom ljeta nije radio dva tjedna - jer je Cléo bila na godišnjem, a krajem kolovoza ponovno je bio zatvoren na tjedan dana, zbog prevelikog broja narudžbi. Također, kada napokon ulove taj komad (svakog četvrtka u prodaji se nađe 20-25 komada koji planu u roku nekoliko sati, ili, pak minuta) kupci se osjećaju kao da su osvojili jackpot, a pritom imaju i cijelu obiteljsku priču za podijeliti kad ih netko pita - otkud ti košulja? Zanimljiva je i crtica da je Cléo velika obožavateljica omraženih gumica za kosu od tkanine, tzv. scrunchyja, koje obavezno usklađuje sa svakim outfitom, pa je baš zato uz svaku kupnju poklon scrunchy koji pristaje modnom ulovu.

Znate li za ovaj popularni brend na Instagramu? (фото 3)

Majka i kći nedavno su, u duhu imidža koji su izgradile, izjavile kako ne planiraju u svoj tim dodavati ljude te će nastaviti funkcionirati baš kao što su i do sada - bez obzira na to što to možda znači da se svakog četvrtka popodne Marie mora ispričavati na Instagramu da je sve rasprodano te da "mama ne može napraviti više od dvadesetak komada tjedno". 

Minijaturna francuska modna marka već se upisala u knjigu slavnih na Instagramu, a sve zahvaljujući jednoj bijeloj košulji. Iako postoje i drugi brendovi koji njeguju sličnu estetiku, nijedan nije polučio takav uspjeh. Nisu se kupci zaljubili samo u statement rukave, prirodne materijale, ručni rad, iskreni pristup i transparentnost u poslovanju, već u obiteljsku priču. A kada su nam putem Instagrama za kupnju dostupni takvi komadi s dušom, šoping zaista postaje pravi gušt.

Znate li za ovaj popularni brend na Instagramu? (фото 4)

Znate li za ovaj popularni brend na Instagramu? (фото 5)

Znate li za ovaj popularni brend na Instagramu? (фото 6)

Znate li za ovaj popularni brend na Instagramu? (фото 7)

Znate li za ovaj popularni brend na Instagramu? (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više