Search

Babushka marama trend je kojeg nose samo najhrabriji frajeri

Babushka marama trend je kojeg nose samo najhrabriji frajeri

Biste li nosili ovaj hit komad?

Tekst: F.Š.


Image: Instagram

Babushka predstavlja arhetipsku sliku žene odjevene u tradicionalnu rusku nošnju s maramom na glavi, ona sa sobom nosi niz značenja kao što je majčinstvo i plodnost, no svijetu je i dalje najpoznatija kao tradicionalna marama koja je ženama služila kao ukras za glavu. Ovakvu svilenu maramu su, između ostalog, nosile i holivudske dive, a danas se ovaj modni klasik ušuljao i u muške ormare. Jedan od prvih muškaraca koji je isfurao babushku u javnosti bio je popularni reper A$AP Rocky koji se danas gotovo nigdje ne pojavljuje bez nje. Često ju nosi na svojim nastupima, a prošle je godine svima zapao za oko kada se u njoj pojavio na godišnjoj umjetničkoj i filmskoj gali LACMA pod pokroviteljstvom modne kuće Gucci.

Naposljetku su mu se pridružili i ostali muškarci koji se ne libe eksperimentirati s modom, kao što je glazbenik Frank Ocean, a posljednji u nizu bio je modni dizajner Marc Jacobs koji je na svojem Instagram profilu objavio niz fotografija s babushka maramom. Svilenu Gucci maramu je kombinirao sa statement naočalama brenda Loewe te svjetlucavim ružičastim Comme des Garçons blejzerom.

Iako je ova modna kombinacija naišla na odobravanje mnogih, neki od njegovih Instagram pratitelja nisu bili oduševljeni, pa su komentirali kako muškarci i svilene marame ne bi trebale stajati u istoj rečenici. Babushka trend postao je jedan od zaštitnih znakova modne kuće Gucci, a izvjesno je kako je rezerviran za one najhrabrije muškarce koji se ne boje poigrati sa svojim modnim izričajem.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više