Search

Kakav otac, takav sin: Modni odabiri Davida i Brooklyna Beckhama ultimativna su stilska inspiracija

Kakav otac, takav sin: Modni odabiri Davida i Brooklyna Beckhama ultimativna su stilska inspiracija

Ljubav prema modi je nasljedna

Tekst: F.Š.


Image: Instagram,
Buro Malaysia,
Pinterest

Bivši britanski nogometaš David Beckham, nakon brojnih uspjeha na sportskom terenu, ostvario je i nezanemarivu količinu modnih uspjeha. Naime, Beckham je proteklih nekoliko godina ostvario unosne suradnje s različitim modnim brendovima, a bio je i zaštitno lice brojnih kampanja. Jedna od najupečatljivijih je svakako bila ona sa švedskim brendom H&M u suradnji s kojim je predstavio liniju odjeće i donjeg rublja. "Bacio se" u pohod na beauty svijet kada je potpisao ugovor s kozmetičkim gigantom L'Oreal - njegov potpis nosi linija proizvoda za njegu kose i kože namijenjena muškarcima pod nazivom "House 99".

Ime ovog Britanca redovito se nalazi i na listama najbolje odjevenih muškaraca, a kada je njegov stil u pitanju, Beckham je jedan od rijetkih muškaraca kojeg nije strah eksperimentirati, bilo da je riječ o odjeći ili, pak, frizuri koju nerijetko mijenja. A čini se kako je njegov neosporan osjećaj za stil naslijedio i njegov najstariji sin Brooklyn. Baš poput svojeg oca, Brooklyn Beckham je slab na perfektno krojena odijela, a s njim dijeli i ljubav prema francuskim kapama, hlačama s tregerima i robusnim gležnjačama.

Među zapaženim street style kombinacijama mladog studenta fotografije su lookovi koji se najčešće sastoje od  crnih skinny traperica, kariranih košulja, čizama na vezanje te šešira pa bi se njegov signature izgled mogao opisati kao buntovnički i chic. Čini se kako je najstariji sin Davida Beckhama i Victorije Beckham, proslavljene modne dizajnerice, dokazao teoriju o habitusu sociologa Pierrea Bourdieua, koja potječe iz 70-ih godina prošlog stoljeća. Bourdieuova teorija zasnivala se na pretpostavci kako je naš ukus (između ostalog i onaj modni) uvjetovan porijeklom. Dakle, ako su potomci od malih nogu okružena modom, u budućnosti će imati veću šansu za razvijanjem istančanog modnog ukusa, što je Brooklyn Beckham svojim stilom i potvrdio.

Kakav otac, takav sin: Modni odabiri Davida i Brooklyna Beckhama ultimativna su stilska inspiracija (фото 1)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više