Search

Najbolje od muške mode: Milano

Najbolje od muške mode: Milano

Gucci, Fendi, Prada...


Image: Imaxtree

Talijanska muška moda na svome prijestolju nosi nekoliko imena čiji jesenski noviteti su rezervirani za stylish muškarce, ali i za žene koje vole zaviriti u muški ormar

Ako je vjerovati kreativnom direktoru brenda Calvin Klein Collection, Italu Zucchelliju, sljedeće sezone muškarci će nositi metalizirano zlatnu boju. Bilo da se radilo o kapuljači, ovratniku, zlatnim cipelama ili čak bermudama, CK muškarci ih nose na doista muževan način. To zlato najbolje izgleda u kombinaciji s maslinasto zelenom parkom, dok je totalno crni look rezerviran za stroga poslovna odijela. Kaputi nikad nisu izgledali bolje.

Što se tiče dvojca Dolce & Gabbana, i dalje vlada snažna inspiracija Italijom. Ona sada dolazi u obliku vezova na jaknama, džemperima s likovima i raskošnim krznenim kaputima, koji se nose u kombinaciji s možda preuskim hlačama. Neizostavni dodaci poput kapa i ruksaka promoviraju štreberski chic, ali na drugačiji način od onoga kako radi Michele za kuću Gucci. U ovoj se kolekciji retro okrugle dioptrijske naočale kombiniraju s dugačkim kaputom s motivom pištolja, čime D&G unosi nove elemente u geek chic.

Silvia Venturini Fendi radi po iskušanom receptu: mnoštvo uzorka pop arta dolazi na maksi ogrtačima, dok se šareno obojeno krzno provlači kroz detalje na pletivu. Nogavice su blago široke, čime je do izražaja došao utjecaj sedamdesetih. U velikoj je mjeri zastupljen i karirani uzorak, koji se pojavljuje i na odijelima i na torbama koje su s tim odijelima uparena.

Neporecivi talent Alessandra Michelea za kuću Gucci nastavlja se i u novoj muškoj jesenskoj kolekciji. Lik Snoopyja kombinira se sa šarenom trenirkom oker nijansi, dok je velika pelerina od krzna dobila uzorak kravlje kože. I dalje se nose dlakave natikače i balerinke, koje su sada dobile i svoju pepita verziju. Također, jedan od naših omiljenih lookova je plava vesta na kopčanje s uzorkom medvjedića, traperice podvrnutih nogavica, bijela potkošulja s upečatljivom privjeskom i naravno – "dlakavice".

U novoj muškoj Pradi za oko nam je zapeo print starinskih stripova, koji se provlači po košuljama i vestama. Također, suvremeni Pradini mornari nose raskošne vunene pelerine i kombiniraju ih s hlačama identičnog materijala. Na nogama su robusne cipele, dok su osmijeh na lice izmamili duhoviti patchwork džemperi.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više