Search

Stajliš muškarci Zagreba: Joco Glavaš

Stajliš muškarci Zagreba: Joco Glavaš

Mladi PR stručnjak o svom stilu

Tekst: A.P.


Image: Senja Vild

Našu mjesečnu rubriku polako punimo sa zanimljivim i modno osviještenim muškarcima koje primjećujemo na zagrebačkim ulicama

Tako smo na razgovor i fotkanje priveli mladog PR stručnjaka Jocu Glavaša koji nam je otkrio gdje kupuje odjeću i dodatke, na što mu nije žao potrošiti veći iznos novca i koje komade, po njegovom mišljenju, u ormaru treba imati svaki muškarac u 20-ima. Blic intervju pročitajte u nastavku:

Koliko se tvoj stil mijenjao kroz godine?
Uvelike, stil mi varira od dana do dana. Možda je najtočnije da kažem da mi stil varira od raspoloženja. Bilo je kroz godine cijela lepeza raznih stilova, od odijela koje sam nosio po cijele dane i koja su mi ispunjavala najveći dio ormara do all black everything stila - kada je crna boja bila dio moje garderobe, od sportskog stila kada je prevladavala sportska odjeća i trenirke pa sve do sada kada odijevam sve što mi se taj dan svidi i kako sam to jutro raspoložen. Naravno, što ću odjenuti ovisi mi uvelike i o radnom danu koji je ispred mene, pa outfit prilagodim i obvezama na poslu.

Joco Glavaš

Koji komad u svom ormaru mora imati svaki muškarac u 20-ima?
Ulaskom u drugu polovicu dvadesetih godina svaki muškarac mora biti svjestan da je zagazio u svijet odraslih. Svaki ormar dvadesetogodišnjaka bi trebao sadržavati kvalitetan jeans, dobro fitiranu bijelu košulju i tamno plavi sako. Uz to, dobro krojen kaput uvijek treba imati u ormaru za hladnije dane. Također, ormar dvadesetogodišnjaka ne treba oskudijevati ni sa sport-casual tenisicama koje se mogu uklopiti i u poslovni i u sportski look.

Joco Glavaš

Pet stvari u ormaru koje su ti najdraže?
Iako mi je zima najmanje drago godišnje doba jer ne volim hladnoću ni snijeg, s modne strane mi najviše odgovara zima. Puno više odjeće stavimo na sebe i to su najčešće monokromatski komadi pa sve izgleda puno ujednačenije nego ljeti kad se raspojasamo bojama i uzorcima. Vunene veste i dolčevite, pamučne majice i kapuljače, topli dugi kaputi i šalovi su idealni za dugu zimu koja je pred nama i najdraži su dio mog ormara.

Joco Glavaš

Idealna poslovna kombinacija?
Bijela košulja, hlače na crtu koje su dužine do gležnja i adidas ili Nike tenisice za trčanje. U tenisicama mogu provesti cijeli dan u pokretu bez da me zabole noge, a hlače na crtu i košulja mi daju poslovnu crtu. Business with a twist rekao bih.

Joco Glavaš

Idealna casual kombinacija?
T-shirt, hlače na crtu i tenisice za trčanje. Primjećujete da mi se poslovna kombinacija ne razlikuje puno od casual looka. To je odjeća u kojoj se osjećam najudobnije i u kojoj se mogu pojaviti u svim prilikama, kako privatnim tako i poslovnim.

Joco Glavaš

Za koji komad ti nije žao potrošiti veći iznos novca?
Tenisice, kažu da zdravlje kreće od nogu tako da uvijek moramo imati kvalitetan par obuće na nogama. Tenisice su mi jedan od najdražih komada jer omogućuju cjelodnevni boravak na nogama. Uz tenisice, mislim da su košulje nešto na čemu također ne treba štedjeti, kvalitetna košulja je esencijalna u svakom ormaru muškarca koji je punoljetan.

Koliko si pomodan?
Ne mogu reći da ne volim pratiti što je trenutno IN, no definitivno ne mogu za sebe reći da sam rob modnih trendova. Vodim se onom da je udobna odjeća i obuća uvijek u trendu. Uvijek je lijepo vidjeti njegovanu i urednu osobu, neovisno je li u korak s modnim trendovima ili ne.

Gdje najčešće shoppingiraš?
Shoppingiram gdje god stignem, to se dogodi uvijek stihijski, ako vidim nešto što mi se sviđa i ako sam raspoložen za shopping - kupim. Bilo to preko nekog webshopa, u Zagrebu ili negdje u inozemstvu. Važno mi je samo da mi se komad svidi i da je cijena u granici neke moje psihološke granice koju se trudim ne prijeći. Ostalo mi nije toliko bitno. Ako je pitanje išlo u smjeru brendova, volim nositi AMI, COS, Comme des Garçons, ali i brojne druge brendove čiji su komadi našli mjesto u mom ormaru.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više