Search

Stajliš muškarci Zagreba: Orlando Lopac

Stajliš muškarci Zagreba: Orlando Lopac

Kako se odijeva sportski menadžer

Tekst: A.P.


Image: John Pavlish

U našoj novoj rubrici predstavljamo muškarce čiji stil privlači pažnju na ulicama Zagreba

Prvi u nizu modno osviještenih frajera na našoj listi jest Orlando Lopac (45), sportski menadžer i vlasnik najvećeg fitness koncepta Orlando Fit. S godinama se njegov stil značajno promijenio te kaže kako danas najviše naginje dobroj staroj talijanskoj estetici koja podrazumijeva dobro krojena odijela i upečatljive modne dodatke. Posebnu pažnju poklanja cipelama koje moraju biti elegantne i vrhunske kvalitete. Što nam je još otkrio pročitajte u našem blic intervjuu.

Orlando

Koliko se tvoj stil mijenjao kroz godine?

Značajno. U srednjoj školi sam furao vijetnamke, martensice i dugu kosu. Nakon toga morao sam se prilagoditi kolegama "DIF-ovcima" pa su fakultetske godine uglavnom obilježile tenisice, trenirke i uske majice. Tijekom putovanja po cijelom svijetu od Južne Amerike preko SAD-a do gotovo svih europskih zemalja uslijedila su prva modna osvještenja i upoznavanja s modnim trendovima. Ulaskom u poslovni svijet pokušao sam napraviti različitost od viđenog i dosadnog, ali nisam uvijek nailazio na odobravanje. Zapravo kod ženske populacije da, ali kod muških hrvatskih klasičara baš i ne... Ključni trenutak je svakako bio susret s grupom ozbiljnih engleskih poslovnjaka u kojoj su svi bili odjeveni u ista tamnoplava odijela, a na nogama su nosili "ciciban" cipele (crna kožna široka cipela s gumenim đonom). Tada sam shvatio da nikada ne želim izgledati poput njih i svoj modni izričaj počeo tražiti u talijanskom stilu odijevanja koji i danas dominira u onome što najviše volim nositi.

Koji komad u svom ormaru mora imati svaki muškarac od 40 godina?

Blazer ili na hrvatskom sako sportskog kroja

Pet stvari u ormaru koje su ti najdraže?

Samo pet? Cipele (da, držim ih u ormaru). Maramica za blejzer/sako. Kape i šeširi - u različitim varijantama. Kožna jakna. Baloner.

Orlando

Idealna poslovna kombinacija?

Elegantne cipele, po mogućnosti plave ili smeđe. Uske slim fit hlače sa sitnim uzorkom. Slim fit košulja, prsluk, končana kravata i blazer/sako. Sat i naočale. Sve skupa u minimum 3 polukontrastne, ali spojive boje. Retro poslovna torba od kože.

Orlando

Vjeruješ li u onu izreku da odijelo čini čovjeka?

Nikako, no jako puno govori o čovjeku. U komunikaciji s ljudima uvijek najprije pogledam cipele, a zatim košulju i kravatu. Za te tri stvari bih se usudio reći da mogu imati odlučujući - presudan moment uspjeha.

Orlando

Koliko si pomodan?

Bio bih neiskren kada bih rekao da ne pratim trendove. No, nipošto neću obući nešto samo zato što je to trenutno "in".

Related articles

Buro 24/7 Selection

više