Search

Stajliš muškarci Zagreba: Zoran Skrobonja

Stajliš muškarci Zagreba: Zoran Skrobonja

Proljetne kombinacije mladog buyera

Tekst: A.P.


Image: Senja Vild

U našoj rubrici ugostili smo buyera poznatog concept dućana Nicolas, koji nam je otkrio svoje proljetne modne favorite...

Zoran kaže da ne prati nužno trendove već polaže na kvalitetu i jednostavnost nekog odjevnog komada, iako je zbog svog posla na samom izvoru svega onoga što nam se pod trend prodaje. Naime, Zoran je već godinama buyer poznatog concept storea Nicolas koji posluje u Zagrebu i Beogradu, a u koji žene dolaze po svoje komade s potpisom Isabel Marant, Iro, Ulle Johnson i ostalih aktualnih brendova. Iako je njegova go-to kombinacija jako jednostavna i sastoji se od traperica, lanene majice i tenisica, kaže da primjećuje određenu dozu zrelosti u svom današnjem načinu odijevanja. Što nam je još ispričao pročitajte u nastavku:

Koliko se tvoj stil mijenjao kroz godine?

Čini mi se da je ideja uvijek ista, a da je različita egzekucija. Meni se zapravo sviđa da uvijek izgledam identično ili slično. Ali, kad uspoređujem sad i prije npr. 5 godina vidim da više ne nosim isključivo uske traperice nego i šire ili čak klasične hlače, da nosim i cipele i čizme, a ne samo tenisice... odrastam.

Zoran Skorbonja

Koji komad u svom ormaru mora imati svaki muškarac od 30 godina?

Bijelu košulju.

Košulja Balenciaga, hlače H&M, tenisice Balenciaga

Pet stvari u ormaru koje su ti najdraže?

Zlatni lančić koji imam od tate i nikad ga ne skidam, novčanik koji mi je poklonila moja prijateljica Sanja, vintage Levi's traper košulja, Silvio Vujičić trenirka Sava, naočale Cutler and Gross od stalnih. Inače, 5 stvari koje sam zadnje kupio.

Zoran

Idealna poslovna kombinacija?

Imam tu privilegiju da kod nema razlike između poslovnog i privatnog odijevanja. Tako da u oba slučaja traperice, laneni T-shirt i kožna jakna i cipele ili bijele tenisice. Zimi isto, samo umjesto majica nosim veste, a umjesto kožne jakne onu od ovčje vune.

Košulja i hlače Calvin Klein 205W39NYC


Idealna casual kombinacija?

Speedo kupaće jer to znači da sam na odmoru.

Zoran Skrobonja

Koje brendove najčešće kupuješ?

IRO i Acne zato što su mi praktični, nosivi, a dovoljno modni i ne preskupi.

Majica, košulja i jakna: IRO, traperice Frame, cipele Gucci


Koliko si pomodan?

Mislim da nisam, ali možda ustvari jesam. Više na razini da vidim nešto novo pa mi se svidi i kupim nego da nešto kupim samo zato što je u trendu. Svako toliko se u modu vrati ta neka moja estetika, pa sam pretpostavljam i u trendu. Ali, nisam rob ni trendova ni brendova. Drago mi je da smo napokon prekrižili estetiku ružnog i Vetements, i da je opet lijepo "lijepo", a sve drugo eventualno zanimljivo.

Jakna Iro, trenirka Acne, traperice Levi's, tenisice Converse

Related articles

Buro 24/7 Selection

više