Search

Street style zvijezda sa stavom – David Gandy

Street style zvijezda sa stavom – David Gandy

Britanac, humanitarac, modna ikona...


Image: Arhiva,
Imaxtree,
Marks&Spencer

Zgodan, modno osviješten, svestrani humanitarac s britanskim naglaskom zvuči kao neko mitsko biće ili tek lik iz filma Woodyja Allena, no on zapravo postoji i ime mu je David Gandy

On je zaštitno lice jedne od najseksepilnijih televizijskih reklama današnjice i to one s potpisom kuće Dolce & Gabbana, a kada ga street style fotografi susretnu na tjednima mode ili probranim stylish eventima, zaboravljaju na Lenu Perminovu, Oliviju Palermo ili Kendall Jenner. Zahvaljujući tamnoj kosi i kristalno plavim očima, modna kuća Dolce & Gabbana u njemu je pronašla idealnog predstavnika talijanskog muškaraca i predstavnika svog uspješnog parfema Light Blue, a s time bi se složile i brojne žene svijeta. Fizičkih odlika i klasične muževnosti, malo tko bi mogao pomisliti da je David Gandy rođeni Britanac.

č

Rođen u obitelji radničke klase u Essexu prije 35 godina, Gandy je u ranoj mladosti gajio velik interes za životinje te sanjao da postane veterinar i kirurg za životinje. No, zbog lošijih ocjena u školi, životni ga je put odveo u drugom smjeru. Za vrijeme studija multimedija i marketinga u Gloucestershireu počeo je raditi u automobilskoj industriji. Dostavljajući najnovije modele Jaguara i Porschea na staze za automobilske utrke David Gandy se zaljubio u trkaće jurilice. Tada nije mogao niti zamisliti da će desetak godina kasnije dobiti vozačku dozvolu za baš takve modela auta te da će za magazin GQ pisati osvrte o najnovijim modelima trkaćih automobila. Također, prije tri godine prvi je put sudjelovao u jednoj od najpoznatijih talijanskih reli utrka, Mille Miglia, i to u Jaguarovom timu, u kojem mu se pridružila predivna britanska manekenka Yasmin Le Bon. Od tada do danas Gandy je stalni sudionik tog relija.

.

Ali kako je zapravo započeo Gandyjev put u modeling? Dok je studirao u Gloucestershireu prijatelj ga je bez njegova znanja prijavio na natjecanje u modelingu TV mreže ITV u showu "This Morning", na kojem je, naravno, pobijedio i potpisao ugovor s modnom agencijom Select Model Management. Taj televizijski show lansirao je brojne modele današnjice, između ostalog Agyness Deyn i Stellu Tennant. Nakon pobjede na showu Gandyja su prepoznali brojni agenti, modni magazini, a ponude su počele pljuštati sa svih strana. Angažirali su ga brojni high street lanci u svojim kampanjama, a 2006., u eri androginih muških modela, dvojac Stefano Gabbana i Domenico Dolce napravio je potpuni preokret i na reviju doveo muževnog Gandyja. Nakon prvih kampanja i uspjeha video kampanje za parfem Light Blue, od kojih je posljednja snimljena 2013. s Testinom i Biancom Balti u timu, ovaj atraktivni Britanac u potpunosti se integrirao u europsku modu.

,

No, nije Gandy samo lijepo lice u modi. Njegov stil brojni magazini opisuju kao mješavinu retro holivudskog glumca i vozača formule iz 1950-ih. Rijetko ga se može vidjeti bez odijela, a kada i ne nosi formalne komade odjeće, kombinacija mu se sastoji od košulje i veste V izreza, te rijetko kad trapera. Kačket na glavi, starinski okviri naočala, ulaštene cipele i lula modni su dodaci za kojima ovaj Britanac najčešće poseže, dok su mu baršunasta odijela must-have na crvenom tepihu. Učenje o dobrom stilu doveo je na novu razinu, te je od dvije mobilne aplikacije koje je razvio jedna posvećena baš tome. Često ime na listama najbolje odjevenih, kao što je bio slučaj i prošle godine prema magazinu GQ, prepoznali su i stručnjaci Britanskog modnog vijeća te su ga pozvali u svoje vijeće i njihov muški odjel. Na Davida Gandyja oko je bacilo i high street tržište Velike Britanije, točnije tradicionalan engleski lanac Marks&Spencer. Nakon snimanja blagdanske kampanje u društvu Rosie Huntington-Whiteley, kreativni tim M&S-a ovim je poznatim predstavnicima britanske street style scene ponudio ugovor za dizajniranje vlastite podlinije Autograph. Linija donjeg rublja i odjeća za slobodno vrijeme s potpisom Davida Gandyja rasprodana je netom nakon što je stigla u trgovine, čime je postala jedna od najuspješnijih kampanja brenda Marks&Spencer uopće. To je bio dobar povod njihovom timu da Gandyju produži ugovor, a navodno će ove godine stići i proširena linija s Gandyjevim potpisom.

.

U posvećenosti modi, tehnologiji i automobilskoj industriji David Gandy ipak nije zaboravio na svoju strast iz djetinjstva – pomaganje životinjama, ali sada u drugačijem pozivu od onog liječničkog. Gandy je celebrity ambasador najpoznatijeg britanskog utočišta za životinje, Battersea Dogs&Cats Home, te svojim izdašnim novčanim prilozima pomaže brojne humanitarne akcije. No, svoje humanitarno djelovanje nije zaustavio samo na tome. Također, osnivač je neprofitne organizacije za pomoć vojnicima u ratu "Blue Steel Appeal".  Moglo bi se još štošta reći o kombinaciji street style zvijezde, humanitarca, vozača relija, pa i povremenog redatelja, ali slika ionako govori više od tisuću riječi pa ćemo samo dodati da Davida Gandyja pratimo i u 2016.! 

,,

čmlll,klčm,

Related articles

Buro 24/7 Selection

više