Search

Tko je čovjek koji stoji iza trenutačno najhot pariškog brenda?

Tko je čovjek koji stoji iza trenutačno najhot pariškog brenda?

Dizajner je napustio Balmain i otisnuo se u solo vode

Tekst: F.Š.


Image: Instagram

Ako je postojao jedan look koji je plijenio pozornost na menswear revijama za sezonu proljeće/ljeto 2020., onda je to svakako bio shower look dizajnera Ludovica de Saint Sernina. Prilikom predstavljanja svoje kolekcije "Wet'n'Wild", de Saint Sernin je svoje modele poslao na sam krov pariškog muzeja "Centre Pompidou", u različitim "mokrim" izdanjima koji su se, potom, danima iza secirali u medijima i na društvenim mrežama. Modeli su uglavnom bili mokre kose, a nosili su svilene bluze, prozirne kombinezone, košulje i kratke hlače, a jedan od manekenka bio je pokriven samo ručnikom oko struka.

Dizajner Ludovic de Saint Sernin

Oduševljeni tim lookom, fanovi dizajnera već su idućeg dana objavljivali svoje fotografije na Instagramu u kojima kopiraju izgled modela kojeg je de Saint Sernin poslao na pistu. No to nije prvi put da je francuska, pa i šira modna javnost obratila pozornost na kreacije ovog talentiranog dizajnera. Nakon što je diplomirao na umjetničkoj akademiji "Duperré Paris", Francuz je počeo stažirati u poznatoj francuskoj modnoj kući Balmain, i to u doba kad je kreativni direktor Olivier Rousteing tek započinjao svoju karijeru u tom brendu.

Tko je čovjek koji stoji iza trenutačno najhot pariškog brenda? (фото 1)

"U Balmain sam došao onda kada mnogo ljudi nije ni znalo za brend. Bilo je to prije suradnje s H&M-om, prije Kim Kardashian, prije svih. To je i dalje bila mala francuska kuća s vrlo mladim dizajnerima. Svi smo imali manje od 30 godina, a Olivier kao kreativni direktor kuće me oduševljavao jer je tako mlad na svojim leđima nosio veliki teret", izjavio je de Saint Sernin.

Tko je čovjek koji stoji iza trenutačno najhot pariškog brenda? (фото 2)

Nakon tri godine u Balmainu, u jesen 2016. godine, kreator je odlučio napustiti brend jer je krenuo u smjeru koji nije odgovarao njegovoj estetici. Stečeno znanje u Balmainu odlučio je iskoristiti na najbolji način i pokrenuti vlastiti brend. De Saint Sernin je već idućeg ljeta predstavio svoju prvu kolekciju koja se sastojala od svega deset lookova. Kolekcija je svoje uporište pronalazila u japanskoj kulturi, kao i pop kulturi koja dizajnera i dalje svakodnevno inspirira. Svoju odjeću opisuje kao sudar elegancije i seksualnosti, a već je debitantska kolekcija osvojila kritiku i obožavatelje diljem svijeta.

Tko je čovjek koji stoji iza trenutačno najhot pariškog brenda? (фото 3)

Naime, njegove modele već su nosili glazbenici Steve Lacy i Solange te umjetnica Petra Collins, a kritičari ga hvale zbog činjenice da je u tradicionalni pariški modni obrazac unio dozu sirovosti. Iako je riječ o, u suštini, muškom brendu, de Saint Sernin ponosno ističe da njegovu odjeću mogu nositi i žene kojima se planira više posvetiti u budućnosti. Njegovu odjeću svatko može interpretirati na različit način, a moglo bi se reći da je ovaj talentirani kreator od svega pokupio najbolje: sirovost ulice, šarm Pariza i glamur Balmaina.

Tko je čovjek koji stoji iza trenutačno najhot pariškog brenda? (фото 4)

 

Tko je čovjek koji stoji iza trenutačno najhot pariškog brenda? (фото 5)

 

Tko je čovjek koji stoji iza trenutačno najhot pariškog brenda? (фото 6)

 

Tko je čovjek koji stoji iza trenutačno najhot pariškog brenda? (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više