Traži

Što će nositi cool dečki ovog proljeća?

Što će nositi cool dečki ovog proljeća?

Nova kampanja brenda Anthony Avangard

Urednik: A.P.


Fotografija: Jakov Baričić

Poznati hrvatski fotograf Jakov Baričić potpisuje novu kampanju hrvatskog dizajnera

Kolekcija za proljeće/ljeto 2017. nosi naziv "DESMOND", a inspirirana je filmom "Hacksaw Ridge" ("Greben spašenih") i pričom o američkom vojniku Desmondu T. Dossu, koji je zbog priziva savjesti u Drugom svjetskom ratu odbio nositi oružje i ubijati ljude te je vojsku služio kao nenaoružani medicinar koji je spasio brojne ljudske živote.

Anthony i u ovoj kolekciji ostaje vjeran svojoj estetici te su modeli jednostavni i nosivi s vidljivim sportskim utjecajem koji je ovaj put prožeo vojničkim detaljima poput džepova s vojničke odore koje je aplicirao na određene modele. Od detalja se ističe vezanje pamučnih konopaca sličnih onima na vezanju korzeta koji asociraju na konope, a koje je Doss koristio pri fiksiranju i transportu ranjenika. Od materijala dominiraju felpa, neopren, i kombinacija umjetne i prave kože.

avangard

"Uvijek se u svojim kolekcijama volim poigravati s humorom i ironijom (aplikacije, boje i printevi), a povod su mi neke nastale situacije. Ovog puta ismijavam temu vraćanja vojnog roka u Hrvatskoj. Smatram da je inspiraciju važno crpiti u okolini u kojoj živiš,"ističe dizajner.

Stylinzi su upotpunjeni ruksacima i visokim čarapama te kultnim Reebok modelom Club C. Fotografije potpisuje Jakov Baričić, u ulozi modela se našao Damjan Leboš (Sonic Models). Za make up je zaslužan Marko Tolić uz asistenciju Antonije Barišić.

avangard

avangard

avangard

avangard

avangard

avagard

avangard

acangard

avangard

avangard

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više