Search

U potrazi ste za inspiracijom? Pronađite je u stajlinzima modnog entuzijasta kojeg obožavamo

U potrazi ste za inspiracijom? Pronađite je u stajlinzima modnog entuzijasta kojeg obožavamo

Stilska ikona

Tekst: F.Š.


Image: Instagram

Živimo u svijetu u kojem je izjava "dress to impress" postala moto, a svakim danom se susrećemo s novim modnim inspiracijama, bilo na društvenim mrežama, bilo na ulicama svjetskih modnih metropola. Ženska je moda oduvijek bila nešto plodnije tlo za inspiraciju nego li ona muška, međutim svako toliko se nađe muškarac koji nas jednostavno oduševi svojim stilom. Jedan takav svakako je i Quin Lewis, već dobro poznato lice Tjedana mode, o čijem se stilu već naveliko pisalo.

U potrazi ste za inspiracijom? Pronađite je u stajlinzima modnog entuzijasta kojeg obožavamo (фото 1)

Lewis je jedan od onih rijetkih muškaraca kojeg nije strah eksperimentirati s odjećom i promišljati o modi "izvan kutije". Quin Lewis je, kako kaže, poslovni čovjek iz američkog državnog Ministarstva danju, a istinski modni entuzijast noću. Njegove smjele kombinacije za oko su zapele mnogim modnim insajderima, a moda za njega predstavlja smisao života. Ovaj 39-godišnji muškarac je 2005. godine izgubio nogu u nesreći, no kako ističe, to ga je još više potaknulo da se krene "igrati" na modnom polju.

U potrazi ste za inspiracijom? Pronađite je u stajlinzima modnog entuzijasta kojeg obožavamo (фото 2)

"Oduvijek sam imao strast prema modi, međutim posebno sam je razvio nakon nesreće u kojoj sam izgubio jednu nogu. Nesreća je promijenila moj pogled na modu, ali nabolje. Zbog umjetne noge sam jednostavno bio primoran truditi se više kada je odijevanje u pitanju, jer je sve nekako postalo teže. Ali upravo sam iz tog razloga na drugačiji način počeo promišljati o modi i ulagati više napora u svoje odijevanje" rekao je Quin.

Quin se s modom poigrava, te izgleda da igra po drugačijim modnim pravilima od onih na koje smo naviknuli. Moda je za njega način izražavanja vlastitog senzibiliteta i osobnosti, a svojom odjećom nerijetko šalje i društvene poruke kao što su sloboda i body positivity. Njegov zaštitni znak kada je moda u pitanju su besprijekorno krojena odijela, a često nosi i ilustrirane majice, kao i košulje s printom u kombinaciji sa šiltericama. Ljubitelj je layeringa koji spaja različite teksture i uzorke, a kada je kombiniranje boja u pitanju, najčešće podliježe monokromatskom izgledu.

U potrazi ste za inspiracijom? Pronađite je u stajlinzima modnog entuzijasta kojeg obožavamo (фото 3)

Kako kaže, veliko nadahnuće mu je američki modni dizajner Virgil Abloh i sve što radi za francusku modnu kuću Louis Vuitton, a inspiraciju crpi i u ostalim modnim dizajnerima poput Dries Van Notena i Thoma Brownea čije je odijelo s kratkim hlačama nedavno nosio na pariškom Tjednu mode. Kako ističe, njegov pristup odijevanju je oduvijek bio konzistentan, a ono čemu najviše teži je pružanje autentičnog sebe ostatku svijeta.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više