Search

Upoznajte Altona Masona, svježe lice s najrelevantnijih modnih revija

Upoznajte Altona Masona, svježe lice s najrelevantnijih modnih revija

GQ i Models.com proglasili su ga modelom godine

Tekst: D.M.


Image: Instagram

Najsjanija zvijezda na manekenskom nebu nosi ime Alton Mason. Mason je 2018. postao prvi tamnoputi muški model koji je prošetao pistom za Chanel. Kad mu je bilo 17 godina, preselio se iz Arizone kako bi studirao ples i glumu na Američkoj glazbeno-dramskoj akademiji u Los Angelesu. Putem koreografkinje Laurieann Gibson uspio je steći poziciju pozadinskog plesača za Diddyja (pravim imenom Sean Combs) na BET nagradama 2015. Mason je tada buknuo na Instagramu, što ga je na kraju dovelo do sklapanja partnerstva s modeling agencijom IMG. Za reviju koja ga je vinula u modnu stratosferu odgovoran je Kanye West, riječ je o Yeezy Season 2.

Upoznajte Altona Masona, svježe lice s najrelevantnijih modnih revija (фото 1)

Prošle ga je godine magazin GQ proglasio modelom godine, baš kao i stranica Models.com, na čijem je izboru osvojio i titule zvijezde društvenih mreža i streetstyle zvijezde. ''Modni se svijet često ponosi svojom otvorenošću prema raznolikosti, no stvarnost je često suprotna. Dizajneri i časopisi još uvijek nisu dovoljno inkluzivni, te je zato Alton Mason naš izbor za modela godine'', stoji u objašnjenju magazina GQ.

Upoznajte Altona Masona, svježe lice s najrelevantnijih modnih revija (фото 2)

Svoje je nagrada i zaslužio, a u prilog tome govori i činjenica da broji 266 tisuća followera na Instagram profilu na kojem, osim fotografija iz kampanji i časopisa obara i fotografijama streetstyla. Inspiracija za odijevanje su mu, po svemu sudeći, glazbenici Michael JacksonPrince, a čini se kako raskopčane košulje i duboki izrezi imaju posebno mjestu u njegovom ormaru.

Upoznajte Altona Masona, svježe lice s najrelevantnijih modnih revija (фото 3)

Maneken je nedavno je postao i muza talijanske modne kuće Gucci - kreativni direktor Alessandro Michele odabrao ga je za lice kampanje Pre-Fall 2017. kolekcije, a Mason je od tada neizbježna pojava na svakoj bitnoj reviji muške mode poput onih dizajnera Herona Prestona i francuske kuće Louis Vuitton.

Upoznajte Altona Masona, svježe lice s najrelevantnijih modnih revija (фото 4)

Leave a comment

više